Anesa Konkić : Moj najveći uspjeh u životu me tek čeka

Posao modela je da prije svega  izgleda njegovano i lijepo, da svoj fizički izgled koristi da za nekog trećeg reklamira određeni proizvod ili uslugu. Kao i u svakom drugom poslu i u modelingu morate biti uporni, a upravo takva je bila i Anesa Konkić. Anesa je 26 –  godišnjakinja  koja već tri godine radi u bankarskom sektoru i uživa u svakodnevnim izazovim koji taj posao donosi. Obrazovanje i posao su ono čemu se ona u potpunosti posvetila a njen sekundarni posao je modeling.

Na koji način si se počela baviti modelingom, da li si imala neke preporuke?

Sve vezano za modeling je krenulo spontano. Oduvijek sam vodila računa o svom izgledu, oblačenju i stavu. Prvobitno sam se prijavila na izbor ljepote Elite model look gdje sam ušla u finale i tako je sve krenulo.  Iza sebe imam mnogobrojne lente sa takmičenja ljepote: Elite model look, Miss fotogeničnosti TK,  Miss TV  Pink za Miss planete Zemlje, Miss  Adriatic ( Italija), Miss Exclusive of the World  (Turska), Lady Universe (Bugarska).  Sarađivala sam sa mnogim modnim kućama, pojavljivala se u spotovima, reklamama, katalozima, na revijama, online prodajama i sl.  Prije par sedmica sam radila katalog za novu kolekciju Werkkol intima i to je bilo osvježenje za mene nakon nekoliko mjeseci stagnacije u tom polju.

Koliko dugo se baviš modelingom i da li imaš namjeru još nešto probati?

Modelingom i manekenstvom se bavim od 18 godine i smatram da ću još dugo biti u tom poslu,  imala sam mnogobrojne uspjehe, putovanja, lente i priznanja, a ono što mogu reći bez razmišljanja je da me moj najveći uspjeh u životu tek čeka.  Kada sam ispred objektiva postanem neka druga ja, tu nema mjesta za razmišljanje o problemima, samo pozitivna energija, osmijeh, i uživam u svakom momentu.

Kako si reagovala na kritike i predrasude o manekenstvu?

Jedino porodicu mogu navesti kao osobe čija mi podrška i mišljenje  znače. Imala sam raznih situacija od onih sa momcima koji su smatrali da ja kao manekenka mogu imati vezu samo sa sličnima meni (fudbalerima). Ali, na sreću, često upoznajem osobe koje me prate dugi niz godina i ukazuju mi poštovanje a moram priznati da mi je drago što sam na neki način ostala u pamćenju osobama koje čak i ne poznajem.

Da li imaš neki savjet za mlađe djevojke koje se žele baviti tim poslom?

Za svaki posao je potrebno imati svoj stav, ne treba dozvoliti da vas neko iskorištava i tretira kao stvar. U modeligu je jako bitno znati sa kime  možete sarađivati  jer samo sa profesionalcima možete istrajati u ovom poslu i ostvariti se kao model koji će pristojno zarađivati  i  nikada ne odustajte od onoga što želite.

Koji  je tvoj najveći  životni moto kojim se vodiš sve ove godine?

„ I don’t try to dance better than anyone else. I only try to dance better than myself.“

Zacrtajte sebi male ciljeve još dok ste mladi tako da vam i na životnim prekretnicama veliki ciljevi i odluke budu tek izazov više.

Razgovarala: Mirela Sarajlić

Komentari