Naslovnica BiH-Svijet Bijesni Dobojlija zbog ljubavnice napao policajca sjekirom

Bijesni Dobojlija zbog ljubavnice napao policajca sjekirom

Dobojlija M. K. (49) napao je jučer oko 14 sati policajca sjekirom u hadžićkom naselju Binježevo, saznaje “Avaz”.

Kako smo saznali, do napada je došlo nakon što se muškarac posvađao sa ljubavnicom, koja je u strahu za život pozvala policiju. Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Hadžići te zatekli bjesnog muškarca kako lupa na vrata ljubavnice.

Jedan od policajaca pokušao je smiriti muškarca koji je u rastrojstvu uzeo sjekiru i krenu oštricom na policajca koji se uspio izmaknuti. Međutim M. K. je ponovo krenuo na policajca koji je uspio oteti mu sjekiru te potom savladati napadača. M. K. je uhapšen.

Policajac je prošao bez povreda.

Iz MUP-a KS potvrdili su da je došlo do napada na policajca. Naime, jučer u 14 sati, policajci Šeste PU lišili su slobode lice M.K., rođen 1975. godine u Doboju gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela – naveli su iz MUP-a KS.

(Avaz.ba)

Morate pročitati

Općinski načelnik preko Fonda za zaštitu okoliša obezbijedio za Kalesiju preko 100.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić preko projekata koji su upućeni prema Fondu za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, za Općinu Kalesija obezbijedio...

Muftijstvo tuzlansko će pomoći gradnju Mektebskog centra u Kikačima

Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak 18. januara 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Uručena priznanja najvrijednijim čitaocima

Kalesijska biblioteka svake godine nagrađuje najvrijednije čitaoce.  Ove godine najviše kn jiga su pročitali Selma Osmanovć, Melina Šišić, Azra Bukvarević, Nejla Resić,...

Edis Mešić nije više direktor KP “Komunalac” Kalesija

Edis Mešić podnio je ostavku na mjesto direktora KP "Komunalac" Kalesija, saznaje Infoplus. Na njegovo mjesto postavljen je vršilac dužnosti direktora Nermin...

Čestitka za Dan vozača i automehaničara

Svim Kalesijcima, vozačima, automehaničarima, autoprevoznicima, taksi vozačima, profesionalnim vozačima upućujem iskrene čestitke za 15.januar koji se obilježava kao Dan vozača i automehaničara.