Tmurno vrijeme negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije

Tmurno vrijeme negativno će danas djelovati na raspoloženje većine populacije.

Usljed porasta sadržaja vlage u zraku, nešto jači osjet hladnoće u jutarnjim satima također bi mogao uzrokovati probleme osjetljivim osobama, izraženije u unutrašnjosti zemlje.

Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U BiH danas se očekuje pretežno suho i svježije vrijeme, uz mogućnost slabe prolazne kiše.

Prestanak padavina očekuje se tokom dana, a prema večeri i sve manje oblaka, osim na istoku gdje će ostati promjenjivo oblačno i suho vrijeme.

Najviša dnevna temperatura zrala od 10 do 15, na sjeveru i jugu do 18, a u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini je jutros pretežno vedro, dok je u ostalim krajevima oblačno, ponegdje je registrovana kiša ili rosulja.

Najnovije

Dževad Hadžić (SDP) zbog svoje kompenzacije “prodao” ministarsku funkciju

Skupština Tuzlanskog kantona danas je imenovala nove ministre u Vladi Tuzlanskog kantona. Formiranje vlade predvodio je SDP-ov mandatar Kadrija Hodžić.

Preminuo Hasan Požegić, legenda izvorne muzike

Danas, u 73.godini života preminuo je Hasan Požegić iz Rainaca Donjih osnivač izvorne grupe "Kalesijski zvuci". Kalesijske zvuke su...

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.