Bivšem ministru zdravstva TK Elvisa Bektiću ukinuta presuda za zloupotrebu položaja

Kantonalni sud u Tuzli donio je rješenje kojim ukida raniju presudu bivšem ministru zdravstva TK Elvisu Bektiću za zloupotrebu položaja.

Podsjećanja radi, Bektiću je izrečena uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od  6 mjeseci a  koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne počini novo krivično djelo u periodu od  dvije (2) godine od dana pravosnažnosti presude. Također, nepravosnažnom presudom je Bektiću izrečena sigurnosna mjera zabrane vršenja rukovodnih dužnosti u državnim organima i javnim preduzećima u periodu od jedne godine.

U rješenju o pobijanju prethodne presude jasno je navedeno da je povrijeđen krivični postupak, odnosno da je napravljen niz nepravilnosti prilikom donošenja osuđujuće presude za Elvisa Bektića.

Postupak je opet vraćen na početak da se ispitaju sve okolnosti i svi dokazi koji su iznijeti pred sudom. Ja ću dokazati da se protiv mene vodio montirani politički proces i siguran sam da ću biti oslobođen svega onoga što mi je stavljeno na teret, kazao je za Infoplus Elvis Bektić.

 

 

Komentari