Da li će nakon činovanja u PS Kalesija, posla biti i za Tužilaštvo TK?

Komisija za provođenje internog oglasa za proceduru unapređenja svim PS na području Tuzlanskog kantona dostavila je imena kandidata koji su prošli za čin “narednika”.

Međutim samo dan nakon dostavljanja rezultata, pritužbe na bodovanje upućene su ka Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i Tužilaštvu TK zbog sumnje da je riječ o namještanju broja bodova.

Navodno činovanje je obavljeno po političkoj liniji, tako da su nagrađeni oni koji su podobni, a ne sposobni, tvrdi naš izvor u PU Kalesija.

Kada je u pitanju Kalesija najviše bodova osvojio je Samir Valjevac koji je na pismenom testu iz eseja dobio 18 bodova, fizičk sposobnosti 15 te interni ispit 33, zatim Fikret Hujdur i Midhat Aščić sa istim brojem bodova.

Sa najmanje bodova kada je u pitanju PS Kalesija ocijenjen je Mugdim Mujkanović koji nije prošao za čin “narednika”.

Iz izvora bliskih policiji saznajemo da je Mujkanović iz utrke izbačen zbog sina vijećnika u OV Kalesija koji se priklonio Nezavisnoj listi i nije želio učestvovati u “rušenju” načelnika Kalesije.

Bilo kako bilo, činovanje u Kalesiji će završiti na sudu, a postavlja se pitanje hoće li sud donijeti odluku ili će odlučiti politika.

Komentari