Danas vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Nakon što je u subotu, zamjenik predsjedavajućeg OV Kalesija dr.Jasmin Osmančević prekinuo 7.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, prema mišljenju većine kršeći Poslovnik o radu, za danas je zakazana vanredna sjednica na kojoj bi se trebalo izabrati rukovodstvo, odnosno predsjedavajući OV.

S obzirom da dr.Jasmin Osmančević nije sazvao sjednicu u roku koji mu je dat od strane 14 vijećnika, današnju drugu po redu vanrednu sjednicu vodit će Galib Softić iz Socijaldemokratske partije, dok se ne izabre novi predsjedavajući OV Kalesija.

Podsjećanja radi u subotu je dr.Jasmin Osmančević kao zamjenik predsjedavajućeg OV Kalesija sjednicu uz obrazloženje:

„Zbog stvaranja konfuznog, nestabilnog i neodgovornog odnosa u Općinskom vijeću Kalesija od strane općinskog načelnika, kao i informacija koje smo dobili unazad pola sata da su određeni vijećnici zaposleni u posljednja 24 sata u institucije općine Kalesija predlažem prekid sjednice Općinskog vijeća Kalesija. Pozivam nadležne službe i inspekcije, MUP i Tužilaštvo da provjere ove navode i da nas informišu o rezultatima istrage. Tražim provjeru radno-pravnog statusa za sve vijećnike u Općinskom vijeću Kalesija. Prekidam sjednicu do daljnjeg“, rekao je Osmančević.

Komentari