Ideje za uređenje šarmantnog skrovišta u vrtu

Većina vlasnika zna da kupnja nekretnine često dolazi uz određenu količinu kompromisa. Za neke, to znači imati malo dvorište. Sastavili smo 15 ideja za uređenje malih vrtova kako bi pomogli u pretvaranju tog kompromisa u omiljeni prostor u domu.

Samo malo promišljanja i planiranja je dovoljno kako bi vaš vrt veličine poštanske marke pretvorili u šarmantno skrovište u kojem ćete vi i vaša obitelj uživati ​​u godinama koje dolaze. Osim toga, iako to možda još ne planirate, ako ćete prodavati svoj dom u budućnosti, dobro dizajniran mali vrt, koji je prije bio negativna značajka kuće, može značajno povećati cijenu imovine.

Kako ponovo promišljate prostor, osobni će stil nesumnjivo igrati ključnu ulogu, no postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći osigurati uspješno uređenje vrta. Naše ideje za uređenje malog vrta će vas opustiti u prostoru koji je jednako funkcionalan i estetski da nećete ni razmišljati o kvadraturi.

Dajte svom prostoru funkciju

Jedan od načina kako bi prostor izgledao kohezijski je definiranje njegove funkcije. Započnite razmišljati o načinima na koje biste idealno željeli koristiti vrt. Možda je ključ u velikom stolu za ljetno blagovanje na otvorenom. Možda biste radije mekani prostor za sjedenje, koji je savršen za opuštanje ili čak jamu za vatru. Ovisno o tome koliko je prostora na raspolaganju, možete uzeti u obzir vrt s jednom glavnom funkcijom ili možete podijeliti vaš vrt u nekoliko različitih područja.