Enver Bijedić “očekuje” isključenje iz SDP-a zbog podrške Edinu Deliću

Iako je Nermin Nikšić odnio pobjedu za predsjednika Socijalddemokratske partije osvojivši 12.668 glasova pobijedivši Edina Delića, koji je osvojio 8.414 glasova, te Svetozara Pudarića, kojem su podršku dala 1.094 člana SDP-a.

No, u Tuzlanskom kantonu u kojem je pobjedio odnio Edin Delić aktuelni načelnik Lukavca strasti se još ne smiruju.

Zato smo danas kontaktirali predsjednika KO SDP-a TK Envera Bijedića koji nam je kazao da smatra da su izbori neregularni posebno sumnjajući u izlaznost birača.

“Meni nije jasno da Tuzla, Kalesija i Doboj Istok svoje glasove daju čovjeku iz Konjica, a ne čovjeku iz Lukavca, to za mene nije normalno, a vi sami prosudite”, kazao je Bijedić.

On ističe da je odmah sinoć nakon što je Nikšić proglasio pobjedu dobio i “prijeteće” poruke da će biti isključen iz SDP-a zbog toga što je radio protiv predsjednika partije.

“Što se mene tiče, odmah me mogu isključiti. Ja sam zajedno sa članovima i simpatizerima SDP-a u TK pobijedio i tjeraju me u opoziciju, a dobio sam i  najveći broj pojedinačnih glasova. Ako to nije dovoljno od mene za partiju neka me isključe”, rekao je još uvijek aktuelni predsjednik Enver Bijedić.

Na naše pitanje da prokomentariše to, da li će se izbori za predsjednika SDP-a i unutrastranačke podjeli odraziti i na poslanike u Skupštini TK, Bijedić je kazao da je već ranije bilo suprotnog mišljenja u Klubu SDP-a, a da će to sigurno biti i u narednom periodu.

Mišljenja sam da predsjednik Kluba SDP-a u Skupštini TK Dževad Hadžić više ne može računati na deset poslanika koje ima SDP, ali vidjećemo šta će biti u narednim danima, zaključio je Bijedić.

Komentari