Enver Bijedić za Infoplus: U Socijaldemokrate prelaze nezadovoljni članovi SDP-a u narednim danima i neki poslanici će biti dio naše ekipe

Protekle sedmice u Tuzli održana je Osnivačka sjednica Socijaldemokrata BiH. Oko 300 delegata za predsjednika je izabralo nekadašnjeg predsjednika SDP-a u Tuzlanskom kantonu Envera Bijedića.

Čujem da neki moji drugovi iz SDP-a pričaju kako je ovo stranka dvojice, misleći na mene i Edina Delića a ja ih poziva da dođu i da vide snagu Socijaldemokrata, da vide koliko je nezadovoljnih članova SDP-a kod nas, kazao je Enver Bijedić za naš portal.

On ističe da su to sve članovi koji nisu zadovoljni stanjem unutar SDP-a i odnosnom Sarajeva prema Tuzlanskom kantonu.

Mi smo bili najuspješnija organizacija SDP-a u BiH, a neko u Sarajevu je odlučio da to minimalizira, da nas vrijeđa, omalovažava. U situaciji kada sam se trebao opredjeliti između 50.000 glasača i nekoliko karijerista u SDP-u u Sarajevu, ja sam odlučio da to budu ljudi, glasači u mom kantonu koji su nam dali glasove i koji su očekivali da mi kao pobjednici formiramo vlast i da radimo za građane, a ne da budemo opozicija i da samo kritikujemo neke stvari, pojašnjava Bijedić.

U narednim danima prema najavama predsjednika bit će formirane organizacije po općinama u Tuzlanskom kantonu a izabran je i Glavni odbor u kojem je preko 80 članova.

Kada pogledamo Skupštinu Tuzlanskog kantona tu sada imamo dva poslanika i oni čine vlast, svojim potezima već su donijeli dobra našem kantonu, također očekujemo da nam se pridruže još neki poslanici SDP-a ali o tome ćemo u narednim sedmicama kako na njih ne bi izvršili pritisak i posegli za ucjenama drugovi iz Sarajeva, ističe Bijedić.

 

 

Komentari