Fizički napadnut policajac Zihnija Kuralić, privedene dvije osobe

Sinoć oko 19:00 sati PS Kalesija obratio se službenik policije Zihnija Kuralić te je prijavio dvadesetsedmoodišnjeg Mirnesa Sakića iz Kikača da ga je fizički napao prilikom obavljanja policijskog posla.

Zihnija Kuralić zajedno sa kolegom Salihom Barčićem postupio je po prijavi Adile Jašić iz Dubnice koja je prijavila dvije muške osobe da u ugostiteljskom objektu “Odmor” lupaju inventar, a da jedan od njih ima i veliki nož. Oni su kako je navedeno u prijavi izdali glasnu naredbu da na pod legnu osobe koje narušavaju  javni red i  mir te da odbace nož što je jedan od njih i učinio.

Prilikom pokušaja da stavi lisice osumnjičenom za remećenje javnog reda i mira Mirnes Sakić je fizički napao policajca udarivši ga u predjelu glave, te je isti zatražio i pomoć ljekara.

Pored Mirnesa Sakića priveden je i dvadesetdvogodišnji Mirsad Sakić. Obije osobe su prema tvrdnjama iz policije bile pod dejstvom alkohola. Prema prijavi Adile Jašić, ona je navela da je Mirnes Sakić prje dolaska policije oštetio i jedna vrata na wc-u u unutrašnjosti objekta.

O svemu je obavješteno Tužilaštvo TK, a uviđaj su  obavili pripadnici PS Kalesija.

Komentari