Huso Turić najbolji sportista u Kalesiji u 2018.godini

Na 24. po redu Manifestaciji izbora najboljeg sportiste u Kalesiji za 2018.godinu, za najboljeg u svim kategorijama i konkurencijama proglašen je član Golden Team-a Huso Turić iz Prnjavora.

Podsjećamo Huso Turić je na Evropskom i Svjetskom kickboxing prvenstvu osvojio bronzane medalje.

Nagradu Husi Turiću uručio je općinski načelnik Sead Džafić koji je kazao je u Budžetu za 2019.godinu obezbjedio sredstva iz kojih će biti nagrađivani ovakvi sportisti.

Sportski savez je zbog doprinosa koji je dao u sportu priznanje uručio i općinskom načelniku Seadu Džafiću.

U kategoriji pjetlića-cicabana ekipno je najbolji Karate klub „Bosna-Kalesija“, u kategoriji pionira  članovi SRD „Manjić“ iz Kalesije, kadeta FK Memići, juniora FK Sloga Tojšići dok je u seniorskoj kategoriji najbolja ekipa OK Bosna Kalesija.

JU OŠ Memići najbolja je u kategoriji školskog sporta.

Kada su u pitanju nagrađeni u Radničkim sportskim igrama priznanje je uručeno Mirsadu Zuliću čija ekipa “Radio Feral” je bila najbolja u odbojci te Mehmedu Ćatiću pobjedniku RSI u nogometu kao članu ekipe JOM Hrasno.

Kada je u pitanju pojedinačni sport najviše uspjeha ostvario je u kategoriji cicabana u muškoj konkurenciji Esmin Huremović član SRD „Manjić“ dok je u ženskoj konkurenciji najbolja Iman Hadžić iz KBS „Golden Team“.

Admir Halilović član KBS „Golden Team“ dobio je priznanje kao najbolji pionir u muškoj konkurenciji dok je Sara Huremović članica Karate kluba „Bosna-Kalesija“ to priznanje dobila u konkurenciji žena.

U kategoriji kadeta za najboljeg u ovoj godini proglašen je Ahmet Omerović iz OK Bosna Kalesija, dok je u kategoriji žena najbolja Alina Halilović članica Karate kluba „Bosna-Kalesija“.

Odbojkašica Selina Mehmedović iz ŽOK-a Bosna Kalesija proglašena je za najbolju juniorku, dok je u istoj kategoriji od muškaraca nagrađen Huso Turić član KBS „Golden Team“.

Kada je u pitanju seniorska kategorija u ženskoj konkurenciji najbolja je Munira Hasanović iz SRD „Manjić“, a u muškoj najboljim je proglašen Damir Mehmedović član OK Bosna Kalesija koji je nosio i reprezentativni dres.

Ferid Smajić-Kockar izabran je za najboljeg seniora u kategoriji invalidskog sporta kao član Odbojkaškog kluba invalida „Kalesija“.

Muradif Smajić iz Kikača izabran je za najboljeg sportskog radnika. On je bio nosilac aktivnosti na uređenju terena i sportskih svlačionica FK Mladost iz Kikača, a najbolji trener je Edin Glogić koji je ujedno i potpredsjednik OK Bosna Kalesija.

Za uspjeh u sportu osoba sa posebnim potrebama priznanje je uručeno Mirzi Haliloviću iz Udruženja „Osmijeh nade“.

Posebno priznanje ove godine uručeno je Seadu Osmančeviću vlasniku apoteka „Os-pharm“ za doprinos i podršku sportu na području naše općine, a specijalna priznanja uručena su Bakiru Musiću članu AK „Sloboda“ iz Tuzle za postignute rezultate i promociju Kalesije kao i Farisu Sinanoviću iz Miljanovaca članu Karate kluba „Simbra“ Tuzla.

Specijalno priznanje je uručeno i Semiru Mujanoviću najboljem golgeteru u Kupu BiH kao kapitenu FK Mladost iz Kikača.

Sportski savez je ove godine dodijelio priznanje i za Ernu Sinanović posthumno nekadašnju reprezentativku BiH u odbojci za sportske uspjehe i afirmaciju odbojkaškog sporta. Priznanje je uručeno njenom ocu Sulejmanu Sulji Sinanoviću.

Komentari