Adriatic camp dao rezultate, košarkašice iz Kalesije i Banovića potpisale za Fenerbahce

Kalesijac Asim Paščanović Pars na Vlašiću je organizirao Adriatic camp koji je okupio talente za košarku iz cijele Bosne i Hercegovine.

Radilo se kako Pars kaže 24 sata dnevno sa djecom, a njihov talenat nije ostao neprimjećen. Naime, Alma Alić iz Kalesije i Dajana Ibrić iz Banovića svoju košarkašku karijeru  nastavit će da grade u velikom Fenerbahceu u Turskoj.

“Drago mi je da su naša djeca prepoznata i da evo idu za Tursku. Tamo se cijeni talenat i znanje, a ove dvije djevojčice to imaju. Želim im puno sreće i uspjeha. Ja ostajem u mojim Tojšićima i BiH da nađem talente za ovaj sport i da se ta djeca pokažu na parketu”, govori za Infoplus nekadašnji reprezentativac Turske Asim Pars.

Inače Almi Alić učešće na kampu obezbjedila je kalesijska firma Lafat komerc, a prema riječima Parsa pred njom je svijetla budućnost, a kako sada stvari stoje najvjerovatnije će obući i dres nacionalnog tima Turske.

 

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...