Naslovnica Izdvojeno Bajramski paketi za porodice umrlih RVI u Kalesiji

Bajramski paketi za porodice umrlih RVI u Kalesiji

Predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida Kalesija Mumin Avdić u saradnji sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem obezbjedio je deset prehrambenih paketa porodicama umrlih ratnih vojnih invalida.

Riječ je o porodicama koje su slabijeg imovinskog stanja a kako kaže predsjednik Avdić riječ je o bajramskoj hediji za te porodice.

Zaista moram da pohvalim saradnju koju imam sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem. On je obezbjedio sredstva za nabavku prehrambenih paketa koje smo danas dan prije Bajrama distribuirali onima kojima su potrebni, govori Mumin Avdić.

On ističe da će slične aktivnosti provoditi i u narednom periodu a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima Organizacije.

Morate pročitati

U Kalesiji počela raditi Agencija za brigu o starijim osobama

Kalesija je dobila Agenciju za brigu o starijim osobama "Iskra". Obilazak i briga o licima u trećoj životnoj dobi...

Najavljena saradnja kalesijske biblioteke sa bibliotekom “Behram-beg” i školskom bibliotekom Behram-begove medrese

Fahrudin Sinanović, dirketor JU BKC „Alija Izetbegović“, u sklopu koje djeluje i gradska biblioteka, zajedno sa Fatimom Jahić i Advijom Hodžić, uposlenicama...

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede,...

Foto kritika: Slomljena rasvjeta i velike količine smeća u Ulici žrtava genocida u Srebrenici

Mnoge sijalice i stakla na uličnoj rasvjeti u Ulici žrtava genocida u Srebrenici polomljeni su a smeće je vidljivo na obje strane...