Naslovnica Izdvojeno FK Bosna Kalesija se zahvaljuje općinskom načelniku za podršku

FK Bosna Kalesija se zahvaljuje općinskom načelniku za podršku

FK Bosna Kalesija se zahvaljuje općinskom načelniku Seadu Džafiću i njegovim saradnicima na pravovremenoj reakciji i podršci u stabilizaciji kluba. Općina Kalesija je ovim činom pokazala odgovornost i spremnost da pomogne našem klubu da prevaziđe trenutne probleme i dugoročno osigura egzistenciju FK Bosna Kalesija.

Uvrštavanjem u budžet stavke za pomoć klubovima koji se takmiče u Drugoj ligi FBiH je od izuzetno velikog značaja za FK Bosna Kalesija i garancija da će se i u narednim godinama na Gradskom stadionu u Kalesiji okupljati, trenirati i takmičiti mladi sa ovog područja.

Podrška općine Kalesija biće dodatni stimulans  za članove uprave, trenere i igrače FK Bosna Kalesija u svim kategorijama da u narednom periodu svojim angažmanom, radom i rezultatima na najbolji način predstavljaju našu lokalnu zajednicu i rade na promociji našeg kluba i općine Kalesija.

FK Bosna Kalesija je u 2019.godini imao nekoliko pozitivnih pomaka koji su doprinijeli afirmaciji našeg kluba, a zahvaljujući finansisjkoj podršci općine Kalesija sada možemo planirati da u 2020.godini ljestvicu dignemo na viši nivo.

Nadamo se da je ovo prvi korak dugoročne stabilizacije i stvaranja preduslova za brži razvoj i napredak našeg kluba.

Predsjednik FK Bosna Kalesija
Zuhdija Karić

Morate pročitati

Kalesijac Mersudin Ahmetović pogodio za pobjedu Sarajeva

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom...

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Startala Druga liga Sjever: Bosna u prvom kolu poražena

U dane vikenda startalo je takmičenje u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever u kojoj je od ove sezone samo klub iz...

U Kalesiji 51 osoba pozitivna na COVID-19, građani (ne)vjeruju u postojanje virusa

Na području naše općine trenutno je 51 osoba pozitivna na COVID-19, dok se 188 osoba oporavilo. Kada je u pitanju smrtnost od...

Muhamed Omerović: Platani u Memićima su pluća za budućnost

U organizaciji Ekološkog udruženja "Eko zeleni" Kalesija, danas je upriličena posjeta aleji platana u MZ Memići s ciljem njegovanja i očuvanja...