Fudbaleri Bosne počinju sa pripremama, isplaćene naknade igračima

Fudbaleri kalesijske Bosne jučer su počeli sa pripremama za početak nove sezone u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever. Isključivo je riječ o igračkom kadru koji je i prošle godine nastupao na Gradskom stadionu u Kalesiji, a kako je za Infoplus rečeno sredinom naredne sedmice Bosna bi mogla dobiti novu Upravu kluba, a tek onda će se znati ima li novca za neko od zvučnijih imena.

“Načelnik Kalesije Sead Džafić je u najvećem dijelu pomogao da igrači koji su prošle sezone nastupali dobiju svoj novac. Hvala mu na tome, jer je pokazao koliki je čovjek i da nije njega sigurno bi ovaj klub bio ugašen”, kazao je Suad Tabalović kapiten ekipe i ujedno član Uprave kluba.

Načelnik Sead Džafić obratio se igračima te ih zamolio da budu jedinstveni i da iz kluba odstrane sve one koji unose nemir i koji sa strane pokušavaju da “razbiju” njihovo jedinstvo a u Bosnu nikada nisu dali ni 1 KM.

Trener Ibro Mahmutović nam je gazao da će spremio Plan priprema, ali da će to objelodaniti u narednoj sedmici.

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...