Gorjela kuća u kalesijskom naselju Miljanovci, porodica spašena

U kalesijskom nasleju Miljanovci danas je došlo do požara na porodičnoj kući vlasništvo Damira i Enise Kamerić. Kako je rečeno za Infoplus do požara je došlo najvjerovatnije u kuhinji, a požar se zatim proširio i na ostatak kuće gdje je načinjena velika materijalna šteta.

“Na sreću moja djevojčica je uspjela da na vrijeme izađe iz kuće i nije povrijeđena, ali je u šoku zbog svega što se desilo”, kazala nam je kratko Enisa Kamerić.

Od predsjednika MZ Miljanovci Ekrema Hasanovića saznajemo da je za porodicu pronađen smještaj, a ispred Vijeća MZ su obezbjeđena inovčana sredstva za pomoć ovoj porodici.

Brzom intervencijom kalesijskih vatrogasaca spriječeno je da požar zahvati krovnu konstrukciju.

 

 

Najnovije

Dževad Hadžić (SDP) zbog svoje kompenzacije “prodao” ministarsku funkciju

Skupština Tuzlanskog kantona danas je imenovala nove ministre u Vladi Tuzlanskog kantona. Formiranje vlade predvodio je SDP-ov mandatar Kadrija Hodžić.

Preminuo Hasan Požegić, legenda izvorne muzike

Danas, u 73.godini života preminuo je Hasan Požegić iz Rainaca Donjih osnivač izvorne grupe "Kalesijski zvuci". Kalesijske zvuke su...

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.