Huso Turić drugi na Svjetskoj listi kickboxera u svojoj kategoriji

Najbolji sportista u Kalesiji, Huso Turić ovih dana je obradovan viješću da je Svjetska kickboxing asocijacija (WAKO) svrstala ga na drugo mjesto na svojoj listi koje dijeli sa borcem iz Turske Haci Ibrahim Ozkulom.

Ovo je velika stvar kako za mene tako i za moj klub i ljude koji su zajedno samnom radili da bi danas bio ovo što jesam. Mi smo pokazali da znamo se boriti, a dokaz za to su i medalje koje donosimo sa svih takmičenja gdje god se pojavimo, govori za naš portal ovaj mladi momak iz Prnjavora kod Kalesije.

I njegov trener Senad Osmanović je presretan zbog vijesti koja je stigla u “Golden Team”.

Žao mi je što se više pažnje ne posvećuje ovoj djeci koja se bore koja treniraju svakodnevno da bi došli na scenu i pokazali šta znaju. Zamislite jedan momak iz Kalesije koji svoje treninge radi u čitaonici nalazi se na tako visokoj poziciji i iza sebe ostavi boksere iz mnogo razvijenih zemalja, kazao je Osmanović.

 

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...