Naslovnica Izdvojeno Huso Turić iz Golden Team-a po drugi put najbolji sportista u Kalesiji

Huso Turić iz Golden Team-a po drugi put najbolji sportista u Kalesiji

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija večeras je u sali BKC-a održana dvadesetpeta po redu manifestacija izbora najboljeg sportiste na području naše općine.

Titulu najboljeg ponio je Huso Turić član kluba borilačkih sportova Golden Team. Ovom mladom sportsiti ovo je drugi put da je proglašen za najboljeg na području naše općine. Njemu je u nagradu uručila Hata Mujčinović pomoćnica općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

“Hvala mojim roditeljima bez kojih sigurno ne bi bio ovako uspješan, a hvala i mom treneru koji je vjerovao u mene svih ovih godina”, rekao je Huso Turić nakon preuzimanja nagrade.

U ime općinskog načelnika obratila se i Mujčinović koja je kazala da načelnik Kalesije iz godine u godinu povećava sredstva kada je u pitanju sport te će u narednoj godini biti još više sredstava.

U kategoriji invalidnog sporta za seniore najbolji je Armin Muratbegović član IOK Bosna iz Kalesije.

U kategoriji cicabanki najuspješnija je Amina Čikarić članica KBS “Golden Team”,  a najbolji ciciban je Hamza Osmanović iz karate kluba “Bosna” Kalesija dok je najbolja ekipa karate klub “Bosna” Kalesija.

Melisa Mehanović iz KBS “Golden Team” izabrana je za najbolju pionirku u Kalesiji za 2019.godinu, dok je najbolji pionir njen klubski kolega Admir Halilović. Kod pionira najbolja ekipa je također karate kluba Bosna Kalesija.

Karate klub Bosna Kalesija ima i najboljeg kadeta u Kalesiji, a to je Amar Jahić, dok je u konkurenciji školskog sporta najbolja OŠ Memići.

Almina Halilović iz karate kluba Bosna Kalesija proglašena je za najbolju juniorku, dok je najbolji junior za ovu godinu Huso Turić iz Golden Team-a. Najbolja ekipa u juniorskoj kategoriji je ekipa karate kluba Bosna Kalesija.

Senad Osmanović trener u Golden Teamu je ponio nagradu najboljeg u Kalesiji, dok je za najboljeg sportskog radnika proglašen Besim Mešić iz FK Rainci iz Rainaca Gornjih.

U seniorskoj konkurenciji Elma Mehmedović članica Golden Teama izabrana je za najbolju i najuspješniju dok je u muškoj konkurenciji za najboljeg proglašen Safet Mujkić nogometaš Bosne iz Kalesije. A za najbolju seniorsku ekipu ove godine proglašen je FK Krušik iz Vukovija Gornjih.

Muhamed Avdić predsjednik Sportskog saveza istakao je da je ponosan što Kalesija već 25.godina ima tradiciju izbora najboljih. On se prisjetio svih onih koji su bili ambasadori Kalesije prethodnih godina istakavši i uspjehe ženskog odbojkaškog kluba Polo koji je godinama bio u vrhu ženske odbojke.

Posebno priznanje za doprinos u razvoju sporta dodijeljeno je Mehmedaliji Imširoviću članu uprave FK Bosna Kalesija.

Također, Sportski savez je sa priznanjem nagradio i općinskog načelnika Seada Džafića koji je u protekle tri godine sredstva za sport povećao u iznosu od 25% u odnosu na svoje prethodnike načelnike.

Svoj veliki doprinos večerašnjoj manifestaciji izbora sportiste dali su i članovi GKUD-a “Halisije” iz Kalesije.

Morate pročitati

Kalesijac Mersudin Ahmetović pogodio za pobjedu Sarajeva

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom...

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Startala Druga liga Sjever: Bosna u prvom kolu poražena

U dane vikenda startalo je takmičenje u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever u kojoj je od ove sezone samo klub iz...

U Kalesiji 51 osoba pozitivna na COVID-19, građani (ne)vjeruju u postojanje virusa

Na području naše općine trenutno je 51 osoba pozitivna na COVID-19, dok se 188 osoba oporavilo. Kada je u pitanju smrtnost od...

Muhamed Omerović: Platani u Memićima su pluća za budućnost

U organizaciji Ekološkog udruženja "Eko zeleni" Kalesija, danas je upriličena posjeta aleji platana u MZ Memići s ciljem njegovanja i očuvanja...