Naslovnica Izdvojeno Huso Turić iz Golden Team-a po drugi put najbolji sportista u Kalesiji

Huso Turić iz Golden Team-a po drugi put najbolji sportista u Kalesiji

U organizaciji Sportskog saveza općine Kalesija večeras je u sali BKC-a održana dvadesetpeta po redu manifestacija izbora najboljeg sportiste na području naše općine.

Titulu najboljeg ponio je Huso Turić član kluba borilačkih sportova Golden Team. Ovom mladom sportsiti ovo je drugi put da je proglašen za najboljeg na području naše općine. Njemu je u nagradu uručila Hata Mujčinović pomoćnica općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

“Hvala mojim roditeljima bez kojih sigurno ne bi bio ovako uspješan, a hvala i mom treneru koji je vjerovao u mene svih ovih godina”, rekao je Huso Turić nakon preuzimanja nagrade.

U ime općinskog načelnika obratila se i Mujčinović koja je kazala da načelnik Kalesije iz godine u godinu povećava sredstva kada je u pitanju sport te će u narednoj godini biti još više sredstava.

U kategoriji invalidnog sporta za seniore najbolji je Armin Muratbegović član IOK Bosna iz Kalesije.

U kategoriji cicabanki najuspješnija je Amina Čikarić članica KBS “Golden Team”,  a najbolji ciciban je Hamza Osmanović iz karate kluba “Bosna” Kalesija dok je najbolja ekipa karate klub “Bosna” Kalesija.

Melisa Mehanović iz KBS “Golden Team” izabrana je za najbolju pionirku u Kalesiji za 2019.godinu, dok je najbolji pionir njen klubski kolega Admir Halilović. Kod pionira najbolja ekipa je također karate kluba Bosna Kalesija.

Karate klub Bosna Kalesija ima i najboljeg kadeta u Kalesiji, a to je Amar Jahić, dok je u konkurenciji školskog sporta najbolja OŠ Memići.

Almina Halilović iz karate kluba Bosna Kalesija proglašena je za najbolju juniorku, dok je najbolji junior za ovu godinu Huso Turić iz Golden Team-a. Najbolja ekipa u juniorskoj kategoriji je ekipa karate kluba Bosna Kalesija.

Senad Osmanović trener u Golden Teamu je ponio nagradu najboljeg u Kalesiji, dok je za najboljeg sportskog radnika proglašen Besim Mešić iz FK Rainci iz Rainaca Gornjih.

U seniorskoj konkurenciji Elma Mehmedović članica Golden Teama izabrana je za najbolju i najuspješniju dok je u muškoj konkurenciji za najboljeg proglašen Safet Mujkić nogometaš Bosne iz Kalesije. A za najbolju seniorsku ekipu ove godine proglašen je FK Krušik iz Vukovija Gornjih.

Muhamed Avdić predsjednik Sportskog saveza istakao je da je ponosan što Kalesija već 25.godina ima tradiciju izbora najboljih. On se prisjetio svih onih koji su bili ambasadori Kalesije prethodnih godina istakavši i uspjehe ženskog odbojkaškog kluba Polo koji je godinama bio u vrhu ženske odbojke.

Posebno priznanje za doprinos u razvoju sporta dodijeljeno je Mehmedaliji Imširoviću članu uprave FK Bosna Kalesija.

Također, Sportski savez je sa priznanjem nagradio i općinskog načelnika Seada Džafića koji je u protekle tri godine sredstva za sport povećao u iznosu od 25% u odnosu na svoje prethodnike načelnike.

Svoj veliki doprinos večerašnjoj manifestaciji izbora sportiste dali su i članovi GKUD-a “Halisije” iz Kalesije.

Morate pročitati

Općinski načelnik potpisao ugovor za izgradnju puta prema Zelini

Općinski načelnik Sead Džafić sa zamjenikom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževadom Mahmutovićem i sa direktorom Fonda za povratak Bojanom Ninkovićem te...

BKC Kalesija: U subotu “Muzički trenutak” sa Lamijom i Melinom Šišić

Članica dramskog studija „Ankata“  Lamija Šišić, zajedno sa svojom sestrom Melinom, priredit će za drugare iz dramskog studija „Muzički trenutak“. Lamija će...

Javni poziv za angažovanje osoba sa visokom stručnom spremom

Na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave („Službene novine Federacije BiH“ br. 49/06 i 51/09), člana 56. Statuta općine Kalesija...

Potez za pohvalu: Hodža otišao ranije u penziju da oslobodi mjesto mladima

Prof. dr. Esmir Halilovic, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, na fejsbuku je objavio priču o hodži koji je ranije otišao...

Radnici firme „Kristal“ iz Živinica samoinicijativno odlagali otpad kod Gradske dvorane u Kalesiji

Nakon što se jučer na pojedinim portalima u Kalesiji pojavio video snimak na kojem se vide radnici firme „Kristal“ doo iz Živinica koji su...