IKRE 2020: U subotu promocija knjige „Proljeće njihovih jeseni“ Kadife Tahirović

Nakon uspješne promocije knjige „Čitanje Perijeve zbirke“ prof. dr. Mirsada Kunića i tribine „Knjigom protiv genocida“, Kulturna manifestacija „IKRE 2020“ nastavlja se u subotu, 17. oktobra, promocijom knjige „Proljeće njihovih jeseni“ književnice Kadife Tahirović.

Promocija će se održati u 17,00 sati u sali BKC-a. Osim autorice o knjizi će govoriti još i  prof. dr. Sead Selimović i Salih Strašević, književnik. Odlomke iz knjige će čitati Ivona Grgić, blogerica i književnica, i glumac Nermin Hodžić, uz gitaru. Moderator je Advija Hodžić.

Kadifa Tahirović Murajčic rođena je 24. septembra 1973. godine u Cazinu. Prvu knjigu, zbirku pjesama,  “Vječna ljubav” izdaje u Cazinu 2007. Dvije godine kasnije objavljena je i njena druga zbirka poezije dokumentarno – rodoljubivog karaktera „Stihom kroz voljeni ponosni Cazin“. U Bihać, 2011.  izlazi i njen roman prvijenac „Kad ljubav zakasni“. Još je objavila romane “Nijemi krik”, „Nevjesta s polja lavande“ i .„Proljeće njihovih jeseni“ . Kadifa živi i stvara nova djela u Bihaću, udana je i majka dvoje odrasle djece.