Naslovnica Izdvojeno Izdato upozorenje o zabrani loženja vatre na otvorenom u Kalesiji

Izdato upozorenje o zabrani loženja vatre na otvorenom u Kalesiji

Procjenjujući da postoji povećana opsanost od izbijanja požara koje mogu izazavati ljudi nepažnjom i neodgovornim ponašanjem (naročito prilikom čišćenja okućnica i poljoprivrednih posjeda, izleta, boravaka u prirodi) Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu ( Odsjek civilne zaštite) općine Kalesija izdaje.

Upozorenje o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara

Upozoravaju se stanovnici općine Kalesija da se ne služe vatrom prilikom čišćenja okućnica i obradivih površina od korova, otpada, nepokošene trave i slično.

S ciljem blagovremenog preduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara, Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu upozorava na :

1. Zabranu loženja i upotrebu otvorene vatre i drugih vrsta sredstava koja mogu izazvati požar na otvorenom prostoru u blizini šuma, pored stambenih i privrednih objekata, skladišta i drugih objekata sa povećanom opasnosti za nastanak požara.

2. Zabranu loženja vatre pored magistralnog puta:Tuzla – Zvornik, Regionalnog puta Živinice – Međaš, kao i željezničke pruge Tuzla – Zvornik, kao i ostalih regionalnih i magistralnih cesta na prostoru općine Kalesija.

3. Zabranjuje se zatvaranje i zarušavanje protiv požarnih, šumskih puteva na području općine Kalesija.

4. Pozivaju se građani općine Kalesija da sve pojave vatre mogu prijaviti na brojeve telefona:

– Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija 24 h 123, 035-367-748.

– Operativni centar civilne zaštite Kalesija 7h -16h 121, 035-367-749.

– ŠG Sprečko Živinice za požare na državnim šumama 035-627-558.

– Policijska Uprava Kalesija , 122, 035-631-290

Morate pročitati

Krizni štab Općine Kalesija traži uvođenje petnaestodnevnog karantina u TK

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji je ujedno i komandant Kriznog štaba danas je nakon potvrde da je u TK zaaraženo devet...

HITNO: Kalesijci javite se u JZU Dom zdravlja Kalesija

Direktor JZU Dom zdravlja Kalesija Dr. Muhamed Osmanović je pozvao uposlenike Medicinskog instituta Bayer iz Tuzle, nekadašnjeg Centra za srce, sve građane...

FOTO: Rječica Bijeljevac zatrpana smećem

Profesor u JU Gimnazija "Ismet Mujezinović" Mersad Hasanović iz Miljanovaca poznat je kao veliki zaljubljenik u prirodu i ljepote naše općine.

Večeras počinje dezinfekcija naselja na području Kalesije

Prema zaključku Kriznog štaba općine Kalesija, pripadnici PVJ Kalesija uz saradnju sa radnicima KP “Komunalac” večeras će početi sa dezinfekcijom naselja...

Vlada TK donirala 4.000 KM za MSŠ Kalesija

Na današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Odluku o izdvajanju novčanih sredstava u iznosu od 4.000 KM za MSŠ Kalesija na...