KALESIJA: Kandidovali se za načelnika pa izgubili i u svojim naseljima

U utrci za načelnika općine Kalesija ove izbore bilo je čak osam kandidata, najviše od svih općina u Tuzlanskom kantonu. Prema podacima objavljenim na stranici Centralne izborne komisije neki od kandidata su izgubili čak i u svojim naseljima gdje žive i gdje glasaju njihovi najbliži te komšije.

Tako je recimo kandidat Naroda i pravde Suad Bešlić izgubio u svojim Meškovićima, gdje je završio na trećem mjestu iza Seada Džafića (NBL) i Zijada Kulanića (SDA) koji su osvojili 132 i 121 glas, dok je Bešlić osvojio 108.

U Kikačima su izgubili kandidat SBB Sanel Mujanović te nezavisni kandidat Mirsad Selimović. Pobjednik u njihovom naselju bio je Sead Džafić sa 280 glasova, dok je Selimović osvojio 189, a Mujanović 67 glasova što je bilo dovoljno tek za petu poziciju od osam kandidata.

Izet Paloš kandidat BPS-a poražen je u rodnim Raincima Donjim odakle dolazi i Sead Džafić koji je prvi po broju glasova u svom naselju gdje osvojio 623, dok je Paloš prikupio tek 17 glasova.

Zijad Kulanić (SDA) pobjedio je svoje protivnike u Vukovijama Gornjim, kao i Muhamed Osmanović (SDP) u Kalesiji Gornjoj te Rusmir Hasanović (nezavisni) u svojim Saračima.

Kulanić je osvojio 674 glasa u Vukovijama Gornjim, Osmanović u Kalesiji Gornjoj 347 te Hasanović u Saračima 96.