Naslovnica Izdvojeno Kalesijac Bakir Musić osvojio bronzanu medalju u Osijeku

Kalesijac Bakir Musić osvojio bronzanu medalju u Osijeku

Na međunarodnom memorijalnom dvoranskom atletskom mitingu “Josip Gašparac” koji je održan u Osijeku 29.02.2020. godine članovi AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su tri medalje od čega 1 zlatnu i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju za naš klub osvojio je Hajrudin Vejzović u trci na 60 metara sa rezultatom 7,04 sekundi. U istoj disciplini Egon Savić osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju istrcavši 7,26 sekundi.

Drugu bronzanu medalju osvojio je Bakir Musić disciplini u skoku u dalj.

Takodjer, napominjemo da je Hajrudin Vejzović u četvrtak 27.02.2020. godine nastupio na Međunarodokm atletskom mitingu u Beogradu gdje je osvojio 5 mjesto sa rezultatom 6.99 sekundi.

Ovim takmičenjem je i završena sezona u dvorani, te se naši takmičari spremaju za predstojeća takmičenja na otvorenom.

Direktorica:
Prof. dr. Kada Delić-Selimović

Morate pročitati

Finesa traži radnika koji poznaje rad u programima AutoCad, SolidWork i drugi

Kompanija Finesa doo koja se bavi ugradnjom centralnog grijanja, ugradnjom solarnih panela, servisiranjem i prodajom pumpi traži radnika mašinskog inženjera.

Direktor Centra za socijalni rad nije zaboravio volontere koji su pomagali u vrijeme pandemije

Direktor JU Centar za socijalni rad Kalesija Selmir Buljkić sa saradnicima danas je upriličio bajramski prijem za volontere Mobilno-interventnog tima Almiru Omić,...

Zemljotres od 2,7 po Rihteru pogodio Kikače

Iako još uvijek u našoj državi nema zvaničnih izvještaja o zemljotresu koji je danas oko 16:00 sati zadesio područje našeg kantona, Seizmološki...

Općinski načelnik upriličio tradicionalne bajramske prijeme

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je danas tradicionalne bajramske prijeme za predstavnike Medžlisa islamske zajednice Kalesija Envera ef. Alića, sekretara Nevresa Fatića...

Centralno obilježavanje Dana šehida za Kalesiju održano u džematu Lipovice

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kalesija danas je u džematu Lipovice održana Centralna svečanost obilježavanja Dana šehida za područje naše općine.