Naslovnica Izdvojeno Kalesijac Edis Mujanović pronašao staricu u Žepču koju je nepoznati muškarac prevario...

Kalesijac Edis Mujanović pronašao staricu u Žepču koju je nepoznati muškarac prevario i “podvalio” joj falsifikovan novac

Prije nekoliko dana većina medija u Bosni i Hercegovini prenijela je vijest o prevari koja je zabilježena u Žepču. Naime, za sada nepoznati muškarac je prilikom kupovine gljiva od starije ženske osobe Hazbe Šabanović istoj dao novčanicu od 100 KM za koju će se kasnije ispostaviti da je falsifikat.

Naš sugrađanin Edis Mujanović poznat kao veliki humanista na svom facebook profilu objavio je link o ovoj prevari te je pozvao sve one koji poznaju staricu da mu se jave kako bi ispravio nepravdu koja je prema njoj počinjena, odnosno kako bi joj poklonio 100 KM.

Staricu sam pronašao u mjestu Luke u Žepču, branje gljiva i prodaja su joj jedini izvor primanja. Nikada mi neće biti jasni ljudi koji su spremni da prevare druge, zar taj isti ne strahuje za sreću i zdravlje porodice zbog suza ove starice, kazao je Mujanović za Infoplus.

On je i druge pozvao da čine više dobrih djela i da manje pišu komentare po društvenim mrežama, a da više pomažu i ispravljaju nepravdu.

Morate pročitati

Općinski načelnik preko Fonda za zaštitu okoliša obezbijedio za Kalesiju preko 100.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić preko projekata koji su upućeni prema Fondu za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, za Općinu Kalesija obezbijedio...

Muftijstvo tuzlansko će pomoći gradnju Mektebskog centra u Kikačima

Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak 18. januara 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Uručena priznanja najvrijednijim čitaocima

Kalesijska biblioteka svake godine nagrađuje najvrijednije čitaoce.  Ove godine najviše kn jiga su pročitali Selma Osmanovć, Melina Šišić, Azra Bukvarević, Nejla Resić,...

Edis Mešić nije više direktor KP “Komunalac” Kalesija

Edis Mešić podnio je ostavku na mjesto direktora KP "Komunalac" Kalesija, saznaje Infoplus. Na njegovo mjesto postavljen je vršilac dužnosti direktora Nermin...

Čestitka za Dan vozača i automehaničara

Svim Kalesijcima, vozačima, automehaničarima, autoprevoznicima, taksi vozačima, profesionalnim vozačima upućujem iskrene čestitke za 15.januar koji se obilježava kao Dan vozača i automehaničara.