Kalesijac Jasmin Smajić izabran za predsjednika Udruženja fudbalskih/nogometnih sudija i instruktora u TK

U nedjelju je održana Osnivačka i Izborna skupština Udruženja fudbalskih/nogometnih sudija i instruktora u Tuzlanskom kantonu.

Rijč je o Udruženju koje okuplja registrovana Općinska udruženja nogometnih sudija i instruktor sa područja općin u Tuzlanskom kantonu; Doboj Istok, Gračanica, Lukavac, Gradačac, Srebrenik, Tuzla, Brčko, Banovići, Živinice, Kalesija i Kladanj.

Skupštinu čini 28 članova iz svih općinskih udruženja, dok Izvršni obor čini 8 članova iz općinskih organizacija, osim Doboj Istoka, Kladnja i Brčkog, koji u općinskom udruženju imaju manje od 10 sudija.

Nakon verifikacija mandata članovima Skupštine i Izvršnog odbora pristupilo se izboru predsjednika i njegovog zamjenika.

Za predsjednika je izabran kandidat Udruženja nogometnih sudija i instruktora općine Kalesija, Jasmin Smajić.
Za dopredsjednika je izabran Mustafa Osmanović iz Gradačca piše Nezavisni kalesijski portal.

/ BIOGRAFIJA / Jasmin Smajić – Savezni nogometni instruktor

Jasmin Smajić je rođen 22.08.1980., po struci profsor tjelesnog odgoja i sporta.
Nastanjen je u mjestu Kikači, općina Kalesija.
Fudbalsku karijeru je proveo kao igrač FK Bosna Kalesija i FK Mladost Kikači.

Kao nogometni sudija 7 godina se nalazio na na “B” listi Premijer lige BiH, od sezone 2009/10 do 2016/17, sudeći utakmice na stadionima širom BiH; Koševo, Grbavica, Stadion pod Bijelim brijegom, Pecara, Tušanj…

Danas ima zvanje Saveznog nogometnog instruktora, te ovu dužnost obavlja u Drugoj ligi FBiH “Sjever”.

Najnovije

Preminuo Hasan Požegić, legenda izvorne muzike

Danas, u 73.godini života preminuo je Hasan Požegić iz Rainaca Donjih osnivač izvorne grupe "Kalesijski zvuci". Kalesijske zvuke su...

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...