Kalesijski antifašisti traže očuvanje države BiH

Dugogodišnje teško političko, društveno i ekonomsko stanje u zemlji i dalje se usložnjava i produbljuje. Nacionalističke snage su generator takvog negativnog stanja i blokade svih pokušaja, napora usmjerenih ka reintegraciji bosanskohercegovačkog društva i funkcionisanja države Bosne i Hercegovine, kao zajednice njenih konstutivnih naroda.

Agresivni nacionalizam je i dalje u zamahu, uz promovisanje separatističkih i koncepata o podjeli države Bosne i Hercegovine. Kontinuirano se suprostavljajući retrogradnim nacionalističkim idejama ii djelovanjima kao kočnicama prosperiteta Bosne i Hercegovine.

Savez antifašista i boraca NOR-a BiH

Sa izraženom odlučnošću prihvatamo poziv SABNOR-a BiH za bezkompromisno suprostavljanje svim vidovima nacionalnih podjela u BiH i djelovanjem bilo kojeg političkog subjekta na toj osnovi, jer nacionalne podjele ruše temelje države Bosne i Hercegovine i osiguraju bitni uslovi za funkcionisanje države po mjeri svih njenih naroda i građana, Antifašisti Bosne i Hercegovine-Kalesija u skladu sa svojim mogućnostima poticat će aktivnosti svojih članova i udruženja kao i svih društvenih subjekata radi jačanja fronta borbe za bolju sadašnjost i budućnost države Bosne i Hercegovine.

Živjela suverena, samostalna i međunarodno priznata država Bosna i Hercegovina.

Predsjednik UABNOR-a Kalesija
Sejfo Softić

 

Najnovije

Dževad Hadžić (SDP) zbog svoje kompenzacije “prodao” ministarsku funkciju

Skupština Tuzlanskog kantona danas je imenovala nove ministre u Vladi Tuzlanskog kantona. Formiranje vlade predvodio je SDP-ov mandatar Kadrija Hodžić.

Preminuo Hasan Požegić, legenda izvorne muzike

Danas, u 73.godini života preminuo je Hasan Požegić iz Rainaca Donjih osnivač izvorne grupe "Kalesijski zvuci". Kalesijske zvuke su...

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.