Naslovnica Izdvojeno Kalesijski PDA poziva sve političke partije na dogovore oko zajedničkog kandidata za...

Kalesijski PDA poziva sve političke partije na dogovore oko zajedničkog kandidata za načelnika

Kao što je poznato široj javnosti političku scenu općine Kalesija već duže vrijeme karakterišu beskorisne podjele i konflikti uz odsustvo programskih koalicija i koncenzusa oko strateških ciljeva lokalnog socio-ekonomskog razvoja. Svjedoci smo negativne političke klime i nepovjerenja u odnosima između  političkih stranaka, posebno u radu Općinskog vijeća i rješavanju zajedničkih  pitanja i problema svih građana općine Kalesije.

Jedno od strateških  programskih opredjeljenja Pokreta demokratske akcije BiH je ravnomjeran i ubrzan razvoj općina kao lokalnih zajednica. Zahvaljujući i ovom programskom opredjeljenju Pokret demokratske akcije je na poslednjim Općim izborima za Skupštinu Tuzlanskog kantona ostvario treći izborni rezultat  na području općine Kalesija, sa osvojena 2.392 glasa.

Zbog toga smatramo da je na lokalnom nivou neophodno kroz demokratski dijalog unaprijediti saradnju i povjerenje između političkih stranaka, sa krajnjim ciljem uspostavljanja programskih koalicija. Time bi se snažnije pokrenuli resursi i investicije i ubrzao razvoj infrastrukture i zapošljavanja na području naše općine.   

Polazeći od naprijed navedenog  i naše odgovornosti prema građanima, Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Kalesija poziva sve zainteresovane političke stranke na pregovore o utvrđivanju zajedničkog prijedloga kandidata za izbor Načelnika općine Kalesija na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine. 

Morate pročitati

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.