Kalesijski vatrogasci gasili požar u Zoljama

Prema Izvještajima općinskih i garadskih službi civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice osim nekoliko tehničkih, imale su i 14 intervencija na gašenju požara i to:

Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u Banovićima.

Grad Gračanica, Vatrogasna jedinica grada Gračanice imala je dvije intervencije na gašenju požara, dimnjak na privatnom stambenom objektu u naselju D. Orahovica i automobil u naselju Lendići.

Grad Gradačac: Vatrogasna jedinica grada Gradačca imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i šume (cca 0.1 ha) u naselju Mionica.

Općina Kalesija, Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju šumskog požara (cca 0,1 ha) u naselju Zolje.

Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Sižje i i Babice.

Grad Srebrenik, Vatrogasna jedinica grada Srebrenika imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i šume u naselju Krč-Špionica.

Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima S.Grabovica, Čanići i Pasci te jednu intervenciju na gašenju zapaljenog sijena u ul. 6. Bosanske brigade.

Grad Živinice, Vatrogasna jedinica grada Živinica imala je tri intervencije na gašenju požara, požar na privatnom stambenom objekatu u naselju Kovačevići i dvije intervencije  na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Ciljuge i Krivača. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Najnovije

Prva liga TK: U subotu na “Adi” komšijski derbi Sloge i Mladosti

U 21.kolu Prve lige Tuzlanskog kantona, fudbaleri Sloge iz Tojšića pretrpjeli su poraz u Vučkovcima od ekipe Jedinstvo 1952 rezultatom 3:1.

Popuštanje mjera: Od ponedjeljka učenici opet u školskim klupama

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada usvojila Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona predloženu na današnjoj sjednici štaba. Shodno današnjoj odluci...

Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja na području TK počinje u ponedjeljak

U Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona Tuzla,  danas je održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona. Sastanak je upriličen s ciljem kvalitetne...

Mještani Muratovića od danas imaju pitku vodu

Općinski načelnik Sead Džafić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Sabahudin Sakić te predsjednik Građevinskog odbora  danas su u zaseoku Muratovići...

U Kalesiji defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila Dana Armije RBiH upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica...