Naslovnica Izdvojeno Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Ovim putem informišem javnost i pozivam Vas da svojim potpisom podržite inicijativu za održavanje Vanredne sjednice Općinskog vijeća Kalesija sa sledećom tačkom dnevnog reda:

  1. Razmatranje izvještaja Ureda za reviziju Federacije BiH o uočenim nepravilnostima prilikom raspodjele sredstava iz Budžeta općine Kalesija u iznosu od preko 200 000 ( dvjesto hiljada ) KM, nepravilnostima u sistemu javnih nabavki i nepoštivanja ugovornih obaveza, nepravilnosti izdataka za putne troškove bez jasnog pokrića, svrhe i namjene putovanja kao i zloupotrebe budžetskih sredstava u smislu plaćanja kazni pojedincima/fizičkim licima.

Utvrđene nepravilnosti i zloupotrebe novca građana općine Kalesija moraju biti transparentno predstavljene javnosti a dužnost svakog građanina je da adekvatno interveniše na bilo kakve sumnjive radnje.

U ovome slučaju radi se o teškim zloupotrebama našeg novca (novca građana) i utvrđenim činjenicama u vezi raspodjele sredstava po sistemu podobnosti, simpatija i dobre volje općinske vlasti Kalesija što je utvrdio Ured za reviziju Federacije BiH a Centri civilnih inicijativa informisali javnosti i zatražili obrazloženje.

Nažalos u javnosti je još jednom poslata loša slika o lošim postupcima i zloupotrebama ovlasti od strane aktuelne vladajuće strukture u Kalesiji.

Sakupljanje potpisa podrške od strane vijećnika OV Kalesija, potpisa podrške Predsjednika političkih subjekata općine Kalesija te pokretanje procedure sazivanja vanredne sjednice OV Kalesija bit će upriličeno u četvrtak, 13.08.2020.godine na platou ispred BKC Kalesija u vremenu od 10 – 10 h i 30 minuta.

Poziv je upućen svim vijećnicima i preko Info službe Općinskog vijeća Kalesija 10.08.2020.g.

Ovo je prilika da svi politički subjekti i vijećnici OV Kalesija iznesu javno svoje mišljenje i daju doprinos u sazivanju vanredne sjednice te javnom utvrđivanju činjenica i razloga zloupotrebe novca građana općine Kalesija i tako pokažu odgovornost u svome radu i djelovanju.

Morate pročitati

Bosna u gostima postigla pet golova i upisala isto toliko poraza

Fudbaleri Bosne iz Kalesije u okviru sedmog kola Druge lige FBiH grupa Sjever na gostovanju kod ekipe Prokosovića postigli su čak pet...

Počela izgradnja pješačke staze duge preko tri kilometra koja će povezati Raince Donje i Gornje

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom firme „Izgradnja“ iz Teočaka Hajrudinom Imširovićem o izgradnji trotoara od Rainaca Donjih do...

Na području općine Osmaci spriječeno krijumčarenje 12 migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, u suradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija Ministarstva unutrašnjih poslova...

SBB Kalesija: (Ne)zakonita zapošljavanja u Općinu Kalesija

Izborna kampanja u BiH još zvanično nije počela, a svjedoci smo da su u proteklih nekoliko dana neki kandidati za načelnika Općine...

Počinje izgradnja kanalizaciono sekundarnih kolektora u naselju Mokrače

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudinom Sakićem o izvođenju radova na izgradnji kanalizaciono sekundarnih...