Mještani zaseoka Brdo u MZ Hrasno Donje od danas imaju pitku vodu

Općinski načelnik Sead Džafić, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija Sabahudin Sakić i predsjednik Vijeća MZ Hrasno Donje Jusuf Fazlić danas su zvanično u upotrebu pustili novoizgrađenu vodovodnu mrežu u zaseoku Brdo u MZ Hrasno Donje.

Za izgradnju transportnog cjevooda i rezervoara te distributivnog voda, Općina Kalesija je izdvojila 152.000 KM, dok su mještani sami finansirali izgradnju sekundarnog voda sa 37.000 KM.

Prošle godine kada sam obišao ovo naselje rekli su mi da su svi načelnici prije mene obećavali im vodu, ali da obećanje nikada niko nije ispunio. Ja sam tada obećao da će imati pitku vodu i kao što se vidi to sam obećanje ispunio, kazao je Sead Džafić načelnik općine Kalesija.

Načelnik je kazao da je oko 56 domaćinstava spojeno na javni vodovodni sistem te da će nastaviti sa proširenjem vodovodne mreže kako bi kompletna općina bila završena i kako bi svako domaćinstvo imalo priključak na vodovodnu mrežu.

U mandatu načelnika Seada Džafića mnoge visinske zone smo uradili i sada naši građani imaju u svojim domovima vodu. Također, u 2019.godini zahvaljujući razmijevanju načelnika koji je imao sluha za naše projekte i podržao ih, ukinuta je redukcija vode, istakao je direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudin Sakić.

On je rekao da će u narednim danima biti završena i izgradnja vodovodne mreže u Muratovićima u MZ Kalesija Gornja, te će se nastaviti gradnja vodovodne mreže u Babinoj Luci u MZ Kikači te u MZ Zukići.

Predsjednik Vijeća MZ Hrasno Donje Jusuf Fazlić, zahvalio se načelniku za sve što je učinio kako bi njegove komšije imale vodu u svojim domaćinstvima.

Ono što je nama mještanima zaseoka Brdo obećao to je i ispunio. Mi smo projekat vodovodne mreže uradili 2012.godine i prethodni načelnici su ga držali u ladicama niko nije htio to ni da pogleda, istakao je Fazlić.

On je  načelniku Seadu Džafiću i ime mještana i Vijeća MZ Hrasno Donje uručio i zahvalnicu uz obrazloženje da je pored zaseoka Brdo on uspio da riješi i vodosmabdijevanje u Hrasnu Donjem.

Najnovije

Prva liga TK: U subotu na “Adi” komšijski derbi Sloge i Mladosti

U 21.kolu Prve lige Tuzlanskog kantona, fudbaleri Sloge iz Tojšića pretrpjeli su poraz u Vučkovcima od ekipe Jedinstvo 1952 rezultatom 3:1.

Popuštanje mjera: Od ponedjeljka učenici opet u školskim klupama

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada usvojila Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona predloženu na današnjoj sjednici štaba. Shodno današnjoj odluci...

Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja na području TK počinje u ponedjeljak

U Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona Tuzla,  danas je održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona. Sastanak je upriličen s ciljem kvalitetne...

Mještani Muratovića od danas imaju pitku vodu

Općinski načelnik Sead Džafić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Sabahudin Sakić te predsjednik Građevinskog odbora  danas su u zaseoku Muratovići...

U Kalesiji defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila Dana Armije RBiH upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica...