Naslovnica Izdvojeno Načelnik Kalesije pozitivan na COVID-19

Načelnik Kalesije pozitivan na COVID-19

Općinski načelnik Sead Džafić pozitivan je na COVID-19, to je potvrdio na svojoj facebook stranici.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti:

Poštovani prijatelji i građani Kalesije, da bi izbjegli špekulacije i priče koje su već počele da kruže po našoj općini, a vezano za moje zdravstveno stanje, želim da vas obavjestim da sam pozitivan na COVID-19.

Prije nekoliko dana osjetio sam umor, što je i bio razlog da uradim test koji je potvrdio da sam pozitivan na SARS-CoV-2 poznatiji kao koronavirus. Infekciju sam najvjerovatnije dobio prilikom prisustva dženazi bližeg člana porodice krajem prošle sedmice.

Trenutno sam u izolaciji, za sada nemam nikakve simptome te putem telefona komuniciram sa ljekarima JZU Dom zdravlja Kalesija.

Vas dragi građani molim za oprez i da se pridržavate svih mjera koje su propisane od strane nadležnih organa. Svjedoci ste da sam ja uvijek od samog početka nosio zaštitnu opremu (rukavice,masku za lice) ali eto virus je uspio da nađe put do moga tijela.

Svi moji bliski saradnici su također podvrgnuti testiranju i očekujemo danas u toku dana eventualno sutra i njihove rezultate. Ja se iskreno nadam da će biti negativni, što želim svima vama da ostanete negativni kada je ova bolest u pitanju.

Ja od kuće nastavljam sa obavljanjem svoje načelničke funkcije i uvjeravam Vas da ništa u Organu uprave neće kasniti zbog mog odustva i sve će biti završeno na vrijeme.

Vama građani želim puo zdravlja i još jednom Vas molim da se pridržavate svih mjera koje su propisane kako bi spriječili dalje širenje ovog virusa.

Morate pročitati

Općinski načelnik preko Fonda za zaštitu okoliša obezbijedio za Kalesiju preko 100.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić preko projekata koji su upućeni prema Fondu za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, za Općinu Kalesija obezbijedio...

Muftijstvo tuzlansko će pomoći gradnju Mektebskog centra u Kikačima

Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak 18. januara 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Uručena priznanja najvrijednijim čitaocima

Kalesijska biblioteka svake godine nagrađuje najvrijednije čitaoce.  Ove godine najviše kn jiga su pročitali Selma Osmanovć, Melina Šišić, Azra Bukvarević, Nejla Resić,...

Edis Mešić nije više direktor KP “Komunalac” Kalesija

Edis Mešić podnio je ostavku na mjesto direktora KP "Komunalac" Kalesija, saznaje Infoplus. Na njegovo mjesto postavljen je vršilac dužnosti direktora Nermin...

Čestitka za Dan vozača i automehaničara

Svim Kalesijcima, vozačima, automehaničarima, autoprevoznicima, taksi vozačima, profesionalnim vozačima upućujem iskrene čestitke za 15.januar koji se obilježava kao Dan vozača i automehaničara.