Naslovnica Izdvojeno Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Načelnik Džafić je položio cvijeće i proučio Fatihu nevino ubijenim žrtvama Zvornika zajedno sa predstavnicima porodica ubijenih  i nestalih osoba te entitetskim i kantonalnim predstavnicima.

Sve porodice ubijenih i nestalih osoba sa područja Zvornika, a koje žive sada na teritoriji Kalesije imat će moju podršku u svemu. Prema podacima udruženja početkom 1992.godine u Zvorniku je ubijeno 1.573 osobe, a još uvijek nisu pronađene kosti 418 žrtava zločina. Nadam se da će što prije i oni biti pronađeni kako bi njihove poridice znale gdje su im kosti i kako bi mogli doći na njihov mezar, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Džafić je pozvao porodice nestalih osoba da istraju u traženju svojih najmilijih te da se izvrši pritisak na Tužilaštvo kako bi počeli raditi na kažnjavanju zločinaca koji su ubijali civile Zvornika, ali i drugih gradova u Podrinju gdje su 1992.godine počinjeni zločini.   

Morate pročitati

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.