Naslovnica Izdvojeno Nezavisna bosanskohercegovačka lista u Kalesiji predstavila pojačanja

Nezavisna bosanskohercegovačka lista u Kalesiji predstavila pojačanja

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” Kalesija, danas je održana konferencija za medije Nezavisne bosanskohercegovačke liste a u povodu omasovljavanja članstva u Kalesiji.

Na konferenciji su govorili Ibrahim Hadžibajrić predsjednik NBL BiH i načelnik općine Stari Grad Sarajevo, Sead Džafić potpredsjednik NBL-a BiH i načelnik Kalesije, Edis Mešić predsjednik NBL Kalesija, Enes Idrizović predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, Edim Kadić predsjednik Gradskog odbora NBL-a Tuzla kao i novi članovi ove liste general Mirsad Gutić, Damir Džafić i Jasmin Smajić.

Veoma mi je drago da danas vidim veliki broj osoba koje su odlučile da pristupe ideji Nezavisne bosanskohercegovačke liste. Mi nismo stranka mi smo tim koji radi i koji pobjeđuje, kazao je Hadžibajrić u svome obraćanju.

Zadovoljstvo današnjim potpisivanjem pristupnica i podjelom članskih kartica nije skrivao ni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je rekao da je Nezavisna bosanskohercegovačka lista do sada se pokazala u svome radu i dokazala da može promijeniti stanje na bolje.

Hvala svim novim članovima koji su danas tu i koji su odlučili da javno stanu uz nas i pokažu da su dio tima koji pobjeđuje, istakao je predsjednik NBL-a Kalesija Edis Mešić.

Enes Idrizović predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija mišljenja je da će ova ekipa i u narednom periodu da se proširuje i da će mnogi građani Kalesije u narednim danima potpisati pristupnice u prostorijama stranke.

Ja sam godinama bio dio Socijaldemokratske partije i nisam zadovoljan ljudima koji tu partiju vode jer vode samo brigu o sebi. U načelniku sam prepoznao oosbu koja je spremna da pomaže svima i da radi na unapređenju naše lokalne zajednice, rekao je Damir Džafić potpredsjednik SDP-a u Kalesiji i predsjednik Mjesne organizacije u Raincima Gornjim.

I general Mirsad Gutić ističe da je tu uz ljude kao što je bio i 1992.godine.

Veoma je bitno da imate ljude koji znaju šta žele i šta mogu. Ova ekipa može mnogo toga i naravno imat će moju podršku i tu sam kao general i kao građanin Kalesije jer želim bolje, istakao je Gutić.

Jasmin Smajić član Izvršnog odbora SDA Kalesija također je izrazio zadovoljstvo što je prepoznao tim koji može pomoći Kalesiji.

Člansku kartu NBL-a preuzeli su ratni komandant Muhamed Avdić, Selmir Buljić, direktor JU Centar za socijalni rad Kalesija i Sabahudin Sakić, direktor JP Vodovod i kanalizacija Kalesija. Među novim članovima NBL-a još su: Sabit Mujkanović, predsjednik BPS-a Kalesija, Ekrem Hasanović (SDP), predsjednik Vijeća MZ Miljanovci, Ibran Vildić sekretar BPS-a i predsjednik Vijeća MZ-e Memići, Izudin Gazibegović (SDP), Mirsad Šabanović (SDP), Asim Pilavdžić (PDA), bivši direktor OŠ Rainci Gornji, Hasan Paloš, prosvjetni radnik u penziji, Bego Hadžić, bivši direktor MSŠ Kalesija, poduzetnici Jasmin Džaferović, Huso Ćivić, Almir Bešić, Sejfo Trgovčević vijećnik A SDA, taksista Alija Serdarević (BPS) i mnogi drugi.

Morate pročitati

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.