Naslovnica Izdvojeno Općinski načelnik obišao izletište „Paljevina“, obećana pomoć od 5.000 KM

Općinski načelnik obišao izletište „Paljevina“, obećana pomoć od 5.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, predsjedavajući Općinskog vijeća Enes Idrizović i profesor Muhamed Omerović predsjednik Ekološkog saveza „Eko zeleni“ Tuzlanskog kantona posjetili su danas izletište „Paljevina“ u MZ Sarači-Lipovice.

Jasmin Jahić jedan od aktivista za uređenje ovog izletišta ističe da je sve krenulo u vrijeme pandemije te da su volonteri iz Miljanovaca i Sarača pokrenuli ovu akciju gdje je urađeno šest šadrvana sa ložištima, dovedena je voda, izrađen sanitarni čvor i uređen dio gdje će biti fudbalsko i odbojkaško igralište.

Načelnik Kalesije Sead Džafić čestitao je aktivistima i obećao je da će Općina iz budžeta izdvojiti 5.000 KM na ime uređenja izletišta, a obećana je i pomoć u posipnom materijalu kako bi se uredio pristupni put.

Drago mi je da imamo ovakav aktivizam ljudi i ja kao načelnik ću uvijek to podržati. Moju pomoć mještani Sarača su imali i prije nego sam postao načelnik, imat će je i sada. Ovim ljudima ću na raspolaganje staviti i mašine iz moje kompanije Unis Tok kako bi završili uređenje izletišta, istakao je Džafić.

Predsjedavajući vijeća Enes Idrizović također je imao riječi hvale za ovakav vid aktivizma rekavši da će izletište biti mjesto koje će koristiti svim generacijama i svim građanima Kalesije s obzirom da se nalazi u netaknutom dijelu prirode.

Muhamed Omerović predsjednik Ekološkog saveza „Eko-zeleni“ Tuzlanskog kantona zahvalio se načelniku za pomoć koju je obećao u realizaciji ovog bitnog projekta uređenja izletišta, a svoju pomoć u uljepšavanju svega navedenog obećao je u narednim mjesecima.

U dogovoru sa načelnikom i onima koji brinu o ovom izletištu uredit ćemo i dio za mališane, možda čak i učionicu na otvorenom, zasadićemo nove sadnice kestena i drugog drveća, a nije isključeno ni to da ovdje u budućnosti održavamo sajmove pčelarstva ili zdrave hrane, rekao je Omerović.

On je mišljenja da se izletište poput „Paljevina“ treba mapirati i iskoristiti kao turistički potencijal općine Kalesija.

Morate pročitati

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.

Općina Kalesija krenula sa uređenjem korita rijeke Gribaje

Općinski načelnik Sead Džafić ovih dana donio je Odluku o pokretanju radova na uređenju korita rijeke Gribaje u dijelu pijace u Tojšićima...