Općinski načelnik primio predstavnike Crvenog križa Kalesija u povodu njihovog dana

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u povodu Svjetskog dana crvenog križa i Crvenog polumjeseca upriličio prijem za sekretara CK Kalesija Safeta Šahmanovića, te za članove mobilnog tima Muamera Đedovića i Ferida Softića.

Na prijemu je bilo riječi o aktivnostima Crvenog križa posebno u prvim danima pandemije koranavirusa kada se trebalo brzo reagovati i obezbjediti sve neophodno za osobe u stanju socijalne potrebe.

Raduje me što imamo dobar tim u Crvenom križu i zaista su odgovorili na sve zadatke koji su pred njih postavljeni. Iz našeg budžeta izdvojili smo određena novčana sredstva u ovo vrijeme pandemije za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa, nabavku rukavica i higijenskih maski koje smo distribuirali našim građanima ali i radnicima u javnom sektoru, kazao je općinski načelnik.

Također, načelnik je istakao da Općina pomaže rad Crvenog križa i kada su u pitanju drugi njihovi projekti koji se provode na teritoriji Kalesije.

Riječi hvale kada je u pitanju saradnja Crvenog križa i Općine Kalesija imao je sekretar CK Safet Šahmanović koji se zahvalio načelniku na svemu što čini da pomogne osobama u stanju socijalne potrebe i da pomaže one koji nemaju nikakva primanja.

Šahmanović je pohvalio i rad mobilnog tima CK Kalesija koji je na usluzi građanima 24 sata, pored poslova koje obavljaju kada je u pitanju obilazak starih i iznemoglih osoba, oni brinu i o migrantima kako bi im pružili pomoć te obezbjedili hranu.

Na kraju sastanka načelnik je svim volonterima i rukovodstvu CK čestitao njihov dan uz želju da nastave sa aktivnostima koje provode kako bi svima bilo ljepše i bolje.

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...