Općinski načelnik pružio podršku osnivanju airsoft kluba „Brotherhood“ Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je prijem za članove novoosnovanog udruženja građana „Airsoft klub Brotherhood“ iz Kalesije, potpredsjednika Nermina Krupinca, sekretara Muamera Đedovića te Hasana Paščanovića člana navedenog udruženja.

Ovo je nešto novo na području naše općine i želja nam je da u saradnji sa Općinom Kalesija napravimo poligon gdje je sada izletište „Grabik“ koje bi mi održavali i napravili mjesto za druženje, kazao je Nermin Krupinac potpredsjednik „Airsoft kluba Brotherhood“.

On je istakao da je izletište „Grabik“ zapušteno i uništeno od strane neodgovornih pojedinaca te da im je želja da sa svojim udruženjem isto urede za boravak svih zaljubljenika u ovaj sport ali i prirodu.

Svako organizovanje mladih ljudi s ciljem druženja kao načelnik ću podržati. Posebno mi se sviđa ideja da izletište Grabik u Kalesiji Gornjoj damo mladima na korištenje kako bi ga uredili i čuvali za buduće generacije, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Također, općinski načelnik je članove Udruženja upoznao sa budžetskim stavkama na koje kao i svi ostali mogu konkurisati sa projektima, a obećao je i ličnu pomoć kako bi što više mladih osoba boravilo u prirodi, a manje u domovima za računarima i mobilnim telefonima.

Kao načelnik ću razgovarati sa vijećnicima u Općinskom vijeću Kalesija i ukoliko postoji zakonska osnova, mladima ćemo dati na korištenje izletište „Grabik“ uz uslov da isto bude mjesto za odmor svih građana Kalesije, istakao je načelnik Džafić.

Muamer Đedović sekretar Udruženja zahvalio se načelniku na prijemu istakavši da će za sve aktivnosti koje budu provodili upoznati lokalnu zajednicu, ali i pripadnike PS Kalesija s obzirom da će često biti organizirana druženja zaljubljenika u airsoft.

Najnovije

Prva liga TK: U subotu na “Adi” komšijski derbi Sloge i Mladosti

U 21.kolu Prve lige Tuzlanskog kantona, fudbaleri Sloge iz Tojšića pretrpjeli su poraz u Vučkovcima od ekipe Jedinstvo 1952 rezultatom 3:1.

Popuštanje mjera: Od ponedjeljka učenici opet u školskim klupama

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada usvojila Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona predloženu na današnjoj sjednici štaba. Shodno današnjoj odluci...

Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja na području TK počinje u ponedjeljak

U Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona Tuzla,  danas je održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona. Sastanak je upriličen s ciljem kvalitetne...

Mještani Muratovića od danas imaju pitku vodu

Općinski načelnik Sead Džafić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Sabahudin Sakić te predsjednik Građevinskog odbora  danas su u zaseoku Muratovići...

U Kalesiji defileom boraca sa zastavama ratnih jedinica obilježen Dan Armije RBiH

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca Općine Kalesija danas je u povodu 15.aprila Dana Armije RBiH upriličen defile boraca sa zastavama ratnih jedinica...