Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.

Mi smo reagovali po zahtjevu predsjednika Vijeća MZ Ibrana Vildića koji je kao prioritet stavio ove kanale koji od magistralnog puta vode prema Osnovnoj školi, kao i kanal prema džamiji u centru. On je u svom zahtjevu naveo da ovi kanali godinama kada je kiša stvaraju probleme mještanima i stambenim objektima. Mi smo i ranije pomagali projekte kada su u pitanju Memići i naravno da ćemo to i nastaviti u budućnosti, rekao je načelnik Džafić.

Predsjednik Vijeća MZ Memići, Ibran Vildić zahvalio se načelniku za sve što čini kako bi ova mjesna zajednica izgledala bolje i uređenije.

Većinu projekata koje smo kandidovali prema načelniku odobreno je. Izdvojena su značajna sredstva za vodovodnu mrežu, za rasvjetu, za puteve, za džemat kao i mnogi drugi projekti koji su za dobrobit lokalne zajednice. U narednom periodu planiramo uređenje i odvodnih kalana i propusta od magistralnog puta prema Osmacima kao i uređenje te dionice puta, istakao je Vildić.

Načelnik Sead Džafić kazao je da će u narednim mjesecima krenuti sa uređenjem i čišćenjem svih kanala koji su godinama zapušteni i koji su u vrijeme kišnih padavina stvarali probleme građanima.

Najnovije

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Kalesiju

Delagacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem danas je boravila u Kalesiji gdje su se sastali sa načelnikom općine Seadom Džafićem.

Centralna izborna komisija predlaže mogućnost prijevremenih izbora u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH predstavila je svoje prijedloge za izmjenu Izbornog zakona BiH, između ostalog, uvođenje novih tehnologija u izborni proces,...

Jelena Trivić: Generale hvala, imamo Republiku Srpsku

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić članica PDP-a, nakon izricanja konačne presude zločincu Ratku Mladiću oglasila se na svom facebook...

Zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, danas je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je...

Pročitajte zaključke probosanskih stranaka o zajedničkom izbornom nastupu u RS-u

Političke stranke sa sjedištem u Sarajevu su donijele nekoliko zaključaka nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Ovo je drugi sastanak u cilju...