Naslovnica Izdvojeno Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.

Mi smo reagovali po zahtjevu predsjednika Vijeća MZ Ibrana Vildića koji je kao prioritet stavio ove kanale koji od magistralnog puta vode prema Osnovnoj školi, kao i kanal prema džamiji u centru. On je u svom zahtjevu naveo da ovi kanali godinama kada je kiša stvaraju probleme mještanima i stambenim objektima. Mi smo i ranije pomagali projekte kada su u pitanju Memići i naravno da ćemo to i nastaviti u budućnosti, rekao je načelnik Džafić.

Predsjednik Vijeća MZ Memići, Ibran Vildić zahvalio se načelniku za sve što čini kako bi ova mjesna zajednica izgledala bolje i uređenije.

Većinu projekata koje smo kandidovali prema načelniku odobreno je. Izdvojena su značajna sredstva za vodovodnu mrežu, za rasvjetu, za puteve, za džemat kao i mnogi drugi projekti koji su za dobrobit lokalne zajednice. U narednom periodu planiramo uređenje i odvodnih kalana i propusta od magistralnog puta prema Osmacima kao i uređenje te dionice puta, istakao je Vildić.

Načelnik Sead Džafić kazao je da će u narednim mjesecima krenuti sa uređenjem i čišćenjem svih kanala koji su godinama zapušteni i koji su u vrijeme kišnih padavina stvarali probleme građanima.

Morate pročitati

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.