Posvađali se kalesijski taksisti, Mujkić pisao Kantonalnoj inspekciji

U posljednjih nekoliko dana u Kalesiji došlo je do verbalnih sukoba između taksista koji pripadaju različitim udruženjima. Naime, razlog njihovih svađa je raspodjela taksi stajališta u strogom centru grada.

Zbog svega toga, Aldin Mujkić osnivač Udruženja “Moj taxi” ovih dana pisao je i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK od kojih traži da reaguju i da spriječe klasičnu zloupotrebu od određenih ljudi koji odlučuju o sudbini onih koji bavljeći se ovim poslovom prehranjuju porodice.

Poznato je da se odobrenja za taksi stajališta u našem kantonu vrše po proceduri i na osnovu Zakona o cestovnom prijevozu na način da se plan razmještaja i broj taksi stajališta koja se nalaze na javnim površinama na kraju godine za narednu godinu predlaže nadležni općinski organ, ali u saradnji sa udruženjima taksi prevoznika, a ne nelegalno na svoju ruku kako se radi sada, govori za Infoplus Aldin Mujkić.

On ističe da su nelegalno taksi štandovi dodijeljeni dvojici kalesijskih taksista i sa tim je upoznata inspekcija, a odgovornost će snositi i onaj ko je to odobrio iako je znao da krši Zakon.

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...