Naslovnica Izdvojeno SBB odlučio da na mjesto direktora u OŠ Vukovije imenuje Mensura Mešića

SBB odlučio da na mjesto direktora u OŠ Vukovije imenuje Mensura Mešića

Po svemu sudeći Privremeni školski odbor u OŠ Vukovije odlučio je da na mjesto direktora u ovoj obrazovnoj ustanovi imenuje Mensura Mešića člana Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, saznaje naš portal.

On će na ovoj funkciji da naslijedi Armina Hodžića vijećnika u OV Kalesija koji je prije nešto više od mjesec dana podnio ostavku iz privatnih razloga.

Ono što je zanimljivo svakako je informacija da je Armin Hodžić u vrijeme odsustva ovlastio Semira Musića da ga mjenja na ovoj funkciji, pripremajući ga na taj način i da preuzme direktorsku poziciju, ali do toga nije došlo jer se to nije svidjelo pojedincima unutar SBB-a koji su vršili pritisak da do toga ne dođe. Čak je prilikom izbora vršioca dužnosti direktora u ovoj školi, došlo do preglasavanja unutar Školskog odbora koji nije mogao da odabere “pravog” kandidata.

No, kako bi umirili pobunu unutar SBB-a Semiru Musiću inače profesoru njemačkog jezika je obećano mjesto pomoćnika direktora u MSŠ Kalesija iako u ovoj obrazovnoj ustanovi ima tek četiri časa sedmično. Očito novom direktoru MSŠ Kalesija Elviru Mujkiću je uskraćeno pravo da na mjesto pomoćnika imenuje Mirzu Isanovića iako mu je to ranije obećano.

Morate pročitati

Kalesijac Mersudin Ahmetović pogodio za pobjedu Sarajeva

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom...

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Startala Druga liga Sjever: Bosna u prvom kolu poražena

U dane vikenda startalo je takmičenje u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever u kojoj je od ove sezone samo klub iz...

U Kalesiji 51 osoba pozitivna na COVID-19, građani (ne)vjeruju u postojanje virusa

Na području naše općine trenutno je 51 osoba pozitivna na COVID-19, dok se 188 osoba oporavilo. Kada je u pitanju smrtnost od...

Muhamed Omerović: Platani u Memićima su pluća za budućnost

U organizaciji Ekološkog udruženja "Eko zeleni" Kalesija, danas je upriličena posjeta aleji platana u MZ Memići s ciljem njegovanja i očuvanja...