Naslovnica Izdvojeno Sportisti iz Kalesije mogu koristiti salu MSŠ, ali dug moraju platiti

Sportisti iz Kalesije mogu koristiti salu MSŠ, ali dug moraju platiti

Šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti u Općini Kalesija Hata Mujčinović i savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović jučer su održali sastanak sa direktorom MSŠ Kalesija Begom Hadžićem njegovim pomoćnikom za nastavu Edinom Lokmićem te sa predsjednikom Sportskog saveza općine Kalesija Muhamedom Avdićem.

Tema sastanka bili su sportski kolektivi koji koriste salu MSŠ Kalesija za trenažni proces a kojima je onemogućen ulaz u istu od strane kako je u javnosti predstavljeno menadžmenta ove obrazovne ustanove.

Direktor MSŠ Kalesija Bego Hadžić na sastanku je rekao da je menadžment škole 31.decembra izvršio zamjenu brave na ulaznim vratima u salu MSŠ Kalesija, jer su sportski kolektivi više puta vrata od ulaza u salu ostavljali otključana, a posljednji put to se desilo 31.decembra. On je dalje naveo da MSŠ Kalesija ima potpisane ugovore sa sportskim kolektivima o korištenju sale i termina, kao i o cijeni zakupa, ali da pojedini klubovi prije svega KK „Bosna“ Kalesija, ŽOK „Bosna“ i OK „Bosna“ nisu izmirili obaveze predviđene ugovorom. I pored neizmirenih dugovanja menadžment MSŠ Kalesija nije zabranjivao ulaz niti treninge za sportske kolektive.

To je potvrdio i predsjednik Sportskog saveza Kalesija Muhamed Avdić istakavši da je direktor MSŠ Kalesija sa svojim pomoćnikom još krajem novembra 2019.godine organizovao sastanak sa sportskim kolektivima koji imaju dugovanja prema školi, ali da se predstavnici klubova nisu pojavili kako bi se pronašlo rješenje problema.

Na sastanku u zgradi Općine Kalesija od strane direktora MSŠ Kalesija rečeno je da treba pohvaliti one sportske klubove koji redovno izmiruju svoje obaveze misleći na Karate klub „Bosna“, klub borilačkih vještina kao i nogometne klubove.

Također, na sastanku je dogovoreno da će sportski klubovi od danas moći koristiti sportsku salu prema pravilima koja su navedena u ugovoru o zakupu te da će se definisali i datum do kada se moraju izvršiti uplate dugovanja od strane klubova koja imaju.

Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti pozvala je sportske kolektive koji dobijaju sredstva iz Sportskog saveza Općine Kalesija i koji ista pravdaju da izvrše svoje obaveze prema MSŠ Kalesija, odnosno prema Ministarstvu obrazovanja TK koje je donijelo pravilnike o zakupu koji se moraju poštivati.

Direktor MSŠ Kalesija Bego Hadžić i njegov pomoćnik Edin Lokmić istakli su da će uvijek podržavati sportske kolektive na području općine Kalesija i da su do sada nebrojeno puta izlazili u susret svim kolektivima. Oni su pozvali predstavnike klubova da dođu u MSŠ Kalesija i da sve potrebne informacije dobiju od menadžmenta, a ne da isti putem društvenih mreža optužuju nazivajući ih prevarantima.

Morate pročitati

MSŠ Kalesija spremna za upis novih učenika

U Mješovitoj srednjoj školi Kalesija se privodi kraju školska 2019/2020.godina. Maturanti, koji su sredinom maja okončani nastavu, već su započeli sa polaganjem...

U Kalesiji počela raditi Agencija za brigu o starijim osobama

Kalesija je dobila Agenciju za brigu o starijim osobama "Iskra". Obilazak i briga o licima u trećoj životnoj dobi...

Najavljena saradnja kalesijske biblioteke sa bibliotekom “Behram-beg” i školskom bibliotekom Behram-begove medrese

Fahrudin Sinanović, dirketor JU BKC „Alija Izetbegović“, u sklopu koje djeluje i gradska biblioteka, zajedno sa Fatimom Jahić i Advijom Hodžić, uposlenicama...

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede,...