Naslovnica Izdvojeno Sutra primopredaja direktorske funkcije: Elvir Mujkić imenovan za vd direktora u MSŠ...

Sutra primopredaja direktorske funkcije: Elvir Mujkić imenovan za vd direktora u MSŠ Kalesija

Privremeni Školski odbor u MSŠ Kalesija na čijem čelu je Šefik Imamović kao predsjednik u petak je na sjednici imenovao Elvira Mujkića iz Tojšića kadra Stranke demokratske akcije na funkciju direktora u MSŠ Kalesija.

On je na ovu funkciju imenovan nakon što je direktor Bego Hadžić zajedno sa pomoćnikom za nastavu Edinom Lokmićem podnio ostavku. Elvir Mujkić će sutra preuzeti funkciju.

Kako Infoplus saznaje na narednoj sjednici trebao bi biti imenovan i Mujkićev pomoćnik, a najvjerovatnije će to biti Mirza Isanović. Naš izvor tvrdi da se već danima od strane Školskog odbora vrši pritisak na Mujkića kako bi umjesto Mirze na funkciju pomoćnika direktora imenovao se Mensur Mešić kadar SBB-a.

Inače MSŠ Kalesija odnosno direktorsku poziciju u raspodjeli vlasti dobila je Stranka demokratske akcije, kao i Osnovnu školu u centru Kalesije i OŠ Rainci Gornji, dok će najvjerovatnije u OŠ Tojšići biti izabran direktor iz Socijaldemokrata BiH, u Vukovijama iz SBB-a te u OŠ Memići iz Stranke za BiH.

Morate pročitati

Kalesijac Mersudin Ahmetović pogodio za pobjedu Sarajeva

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom...

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Startala Druga liga Sjever: Bosna u prvom kolu poražena

U dane vikenda startalo je takmičenje u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever u kojoj je od ove sezone samo klub iz...

U Kalesiji 51 osoba pozitivna na COVID-19, građani (ne)vjeruju u postojanje virusa

Na području naše općine trenutno je 51 osoba pozitivna na COVID-19, dok se 188 osoba oporavilo. Kada je u pitanju smrtnost od...

Muhamed Omerović: Platani u Memićima su pluća za budućnost

U organizaciji Ekološkog udruženja "Eko zeleni" Kalesija, danas je upriličena posjeta aleji platana u MZ Memići s ciljem njegovanja i očuvanja...