U Kalesiji potvrđeno: Pokret demokratske akcije nastavlja biti vladajuća stranka na TK

Sala Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović“ u Kalesiji, u srijedu navečer, bila je premala da primi sve članove i simpatizere Pokreta demokratske akcije, kao i druge zainteresovane građane, koji su u velikom broju došli prisustvovati centralnom predizbornom skupu Pokreta demokratske akcije Kalesija na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore.

Prisutnima su predstavljeni kandidati iz Kalesije, za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Edina Hrnjić, za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Husnija Musić i Nermina Sakić, kao i Emira Bošnjaković, Zijad Suljkanović i Fetah Hujdur kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Nakon predstavljanja, u ime kandidata i u svojstvu predsjednika Općinskog odbora Pokreta demokratske akcije Kalesija, prisutnima se obratio Fetah Hujdur koji je u svom emotivnom govoru više puta prekidan gromoglasnim aplauzima i skandiranjem kao znakom odobravanja i podrške.

Fetah Hujdur je, između ostalog, istakao da Zijad Suljkanović i Fetah Hujdur kao aktuelni poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona, nisu kao neki predstavnici izvršne vlasti, što se vakifima predstavljaju dijeleći narodne pare za svoju vlastitu promociju i interes, već su ljudi koji su iskoristili mogućnost da svojim zalaganjem obezbijede da građani Kalesije dobiju nazad svoj novac kroz projekte koje je finansirala Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem.

Fetah Hujdur je izrazio zadovoljstvo što kalesijski kandidati Pokreta demokratske akcije rade zajedno, složno, bez unutarnjih grupisanja i međusobnih podmetanja kao što je to slučaj kod drugih političkih stranaka, te upravo zbog podrške koju imaju kod građana Kalesije, očekuje da Pokret demokratske akcije bude pobjednička stranka na ovim izborima, a za dvije godine bude stranka koja će imati apsolutnu dominaciju na kalesijkoj političkoj sceni.

Nakon  Hujdura prisutne je pozdravio i obratio se nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona Pokreta demokratske akcije  Senad Alić te je, između ostaloga, jasno odgovorio na pokušaje vrha SDA da se Pokret demokratske akcije diskredituje zbog najave da će koalirati sa Savezom za bolju budućnost riječima kako je upravo SDA ta koja je, samo da bi bila na vlasti, u prethodnim godinama koalirala sa SNSD-om, SDS-om, HDZ-om, SDP-om, SBB-om, pa čak i sa Laburistima Fikreta Abdića. Stoga, SDA je posljednja koja treba da dijeli lekcije drugima jer u svom opredjeljenju i namjeri da bude vlast ne preza ni od kakve koalicije, pa čak i sa dokazanim rušiteljima Bosne i Hercegovine.

Elzina Pirić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u svom govoru dotakla se nesposobnosti Vlade Federacije BiH koja nije imala snage i mudrosti da realizuje projekat izgradnje Bloka 7 TE Tuzla, te zbog toga kočila i opstruirala sposobnog  Mirsada Kukića, predsjednika Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, da realizuje projekat izgradnje termoelektrane Banovići koja bi, osim razvoja elektroenergetskog sektora, otvorila nova radna mjesta. Dokaz koliko se SDA plaši i strahuje od snage i izbornog uspjeha Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine koji je evidentan, jeste interes kojeg kandidata će Pokret demokratske akcije BiH podržati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Jasno je rečeno da će Pokret demokratske akcije BiH podržati čovjeka sa kojim je Bakir Izetbegović već koalirao, čovjeka koji zapošljava, izgrađuje i koji ima namjeru da lokalna zajednica bude jaka i kao takva čini jaku Bosnu i Hercegovinu okrenutu Evropi i evropskim integracijama.

Nakon obraćanja predstavljeni su i kandidati Pokreta demokratske akcije Sapna, Fedahija Ahmetović za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Kasim Husić kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Po završetku upriličeno je zajedničko fotografisanje kandidata i muzički program.

(Plaćeno političko oglašavanje)

 

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...