Naslovnica Izdvojeno U povodu Dana općine Kalesija upriličen prijem za dobitnike „Zlatnog ljiljana“ i...

U povodu Dana općine Kalesija upriličen prijem za dobitnike „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je danas prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ kao i za članove porodica poginulih boraca koji su odlikovani ovim ratnim priznanjima.

Kalesija je prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini i o tome treba da se piše u historiji. Naša djeca u školama trebaju da znaju ko su najhrabriji sinovi domovine Bosne i Hercegovine. Ovo odlikovanje su dobili oni koji su se istakli u borbama tokom agresije na našu domovinu. Mnogi od njih više nisu među živima, ali tu su njihove porodice koje ne smijemo zaboraviti, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je kazao da je ovo tradicionalni prijem na kojem budu podijeljene i hedije za dobitnike ratnih priznanja i članove porodice.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ Enver Kurtić zahvalio se načelniku koji i pored pandemije izazvane koronavirusom nije zaboravio njih i članove porodica te je organizirao prijem i zahvalio im se za sve što su učinili u odbrani domovine kao i za sve što čine da sačuvaju domovinu u miru.

Na kraju prijema načelnik je izrazio žaljenje što će Dan općine Kalesija biti proslavljen skromnije nego prethodnih godina istakavši da je to dan kada je Armija RBiH pokazala da je neprijatelj ranjiv i da se može pobjediti te da taj dan treba da bude proslavljen kako dolikuje. Kalesijska hrabrost bila je vjetar u leđa mnogim patriotama koji su stali u odbranu svoga ognjišta istakao je Džafić.

Morate pročitati

U Kalesiji počela raditi Agencija za brigu o starijim osobama

Kalesija je dobila Agenciju za brigu o starijim osobama "Iskra". Obilazak i briga o licima u trećoj životnoj dobi...

Najavljena saradnja kalesijske biblioteke sa bibliotekom “Behram-beg” i školskom bibliotekom Behram-begove medrese

Fahrudin Sinanović, dirketor JU BKC „Alija Izetbegović“, u sklopu koje djeluje i gradska biblioteka, zajedno sa Fatimom Jahić i Advijom Hodžić, uposlenicama...

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede,...

Foto kritika: Slomljena rasvjeta i velike količine smeća u Ulici žrtava genocida u Srebrenici

Mnoge sijalice i stakla na uličnoj rasvjeti u Ulici žrtava genocida u Srebrenici polomljeni su a smeće je vidljivo na obje strane...