Naslovnica Izdvojeno U povodu Dana vozača i automehaničara općinski načelnik obišao Hankom turs i...

U povodu Dana vozača i automehaničara općinski načelnik obišao Hankom turs i Agenciju Halilović

U povodu 15.januara koji se obilježava kao Dan vozača i automehaničara, općinski načelnik Sead Džafić danas je obišao kalesijske firme Hankom turs i Agenciju za prevoz putnika „Halilović“ gdje se sastao sa direktorima Mersudinom Rizvićem i Mirsadom Halilović.

Prilikom posjete općinski načelnik je sa direktorima razgovarao o planovima ovih prevoznika za ovu godinu kao i o problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Mersudin Rizvić direktor Hankom tursa načelnika je upoznao sa aktivnostima koje se provode kako bi spremno dočekali početak drugog polugodišta s obzirom da ova firma vrši najviše prevoz učenika iz mjesnih zajednica. Također je kazao da je smanjen broj korisnika javnog prevoza, što predstavlja problem u radu ovog preduzeća.

On se zahvalio općinskom načelniku na posjeti posebno jer je ona upriličena u povodu bitnog datuma za vozače i automehaničare koji su zaposleni u ovoj kompaniji.

Riječi zahvalnosti zbog posjete imala je i direktorica Agencije „Halilović“ Mirsada Halilović koja je načelniku prezentovala rad ovog preduzeća koje se bavi prevozom putnika širom Evrope.

Mi trenutno imamo 30 autobusa i vršimo prevoz putnika u Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Luksemburg a vršimo prevoz i učenika kada su u pitanju ekskurzije i izleti. Želja nam je da u ovoj godini našu saradnju sa srednjom i osnovnim školama u Kalesiji podignemo na jedan veći nivo kazala je direktorica Mirsada Halilović.

Drago mi je da na području Kalesije imamo sopstvene prevoznike. Trebamo sve učiniti da im pomognemo da rade i da zapošljavaju naše sugrađane. Ovo je ujedno i prilika da pozovem naše građane da više koriste usluge javnog prevoza, a da manje upotrebljavaju sopstvene automobile čime ćemo pomoći i manjem zagađenju, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je još jednom iskoristio priliku da svim vozačima, automehaničarima uputi čestitke za njihov dan te da ih prati sreća na putevima širom svijeta.  

Morate pročitati

Kalesijac Mersudin Ahmetović pogodio za pobjedu Sarajeva

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom...

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Startala Druga liga Sjever: Bosna u prvom kolu poražena

U dane vikenda startalo je takmičenje u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever u kojoj je od ove sezone samo klub iz...

U Kalesiji 51 osoba pozitivna na COVID-19, građani (ne)vjeruju u postojanje virusa

Na području naše općine trenutno je 51 osoba pozitivna na COVID-19, dok se 188 osoba oporavilo. Kada je u pitanju smrtnost od...

Muhamed Omerović: Platani u Memićima su pluća za budućnost

U organizaciji Ekološkog udruženja "Eko zeleni" Kalesija, danas je upriličena posjeta aleji platana u MZ Memići s ciljem njegovanja i očuvanja...