Naslovnica Izdvojeno U povodu Dana vozača i automehaničara općinski načelnik obišao Hankom turs i...

U povodu Dana vozača i automehaničara općinski načelnik obišao Hankom turs i Agenciju Halilović

U povodu 15.januara koji se obilježava kao Dan vozača i automehaničara, općinski načelnik Sead Džafić danas je obišao kalesijske firme Hankom turs i Agenciju za prevoz putnika „Halilović“ gdje se sastao sa direktorima Mersudinom Rizvićem i Mirsadom Halilović.

Prilikom posjete općinski načelnik je sa direktorima razgovarao o planovima ovih prevoznika za ovu godinu kao i o problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Mersudin Rizvić direktor Hankom tursa načelnika je upoznao sa aktivnostima koje se provode kako bi spremno dočekali početak drugog polugodišta s obzirom da ova firma vrši najviše prevoz učenika iz mjesnih zajednica. Također je kazao da je smanjen broj korisnika javnog prevoza, što predstavlja problem u radu ovog preduzeća.

On se zahvalio općinskom načelniku na posjeti posebno jer je ona upriličena u povodu bitnog datuma za vozače i automehaničare koji su zaposleni u ovoj kompaniji.

Riječi zahvalnosti zbog posjete imala je i direktorica Agencije „Halilović“ Mirsada Halilović koja je načelniku prezentovala rad ovog preduzeća koje se bavi prevozom putnika širom Evrope.

Mi trenutno imamo 30 autobusa i vršimo prevoz putnika u Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Luksemburg a vršimo prevoz i učenika kada su u pitanju ekskurzije i izleti. Želja nam je da u ovoj godini našu saradnju sa srednjom i osnovnim školama u Kalesiji podignemo na jedan veći nivo kazala je direktorica Mirsada Halilović.

Drago mi je da na području Kalesije imamo sopstvene prevoznike. Trebamo sve učiniti da im pomognemo da rade i da zapošljavaju naše sugrađane. Ovo je ujedno i prilika da pozovem naše građane da više koriste usluge javnog prevoza, a da manje upotrebljavaju sopstvene automobile čime ćemo pomoći i manjem zagađenju, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je još jednom iskoristio priliku da svim vozačima, automehaničarima uputi čestitke za njihov dan te da ih prati sreća na putevima širom svijeta.  

Morate pročitati

Općinski načelnik potpisao ugovor za izgradnju puta prema Zelini

Općinski načelnik Sead Džafić sa zamjenikom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževadom Mahmutovićem i sa direktorom Fonda za povratak Bojanom Ninkovićem te...

BKC Kalesija: U subotu “Muzički trenutak” sa Lamijom i Melinom Šišić

Članica dramskog studija „Ankata“  Lamija Šišić, zajedno sa svojom sestrom Melinom, priredit će za drugare iz dramskog studija „Muzički trenutak“. Lamija će...

Javni poziv za angažovanje osoba sa visokom stručnom spremom

Na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave („Službene novine Federacije BiH“ br. 49/06 i 51/09), člana 56. Statuta općine Kalesija...

Potez za pohvalu: Hodža otišao ranije u penziju da oslobodi mjesto mladima

Prof. dr. Esmir Halilovic, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, na fejsbuku je objavio priču o hodži koji je ranije otišao...

Radnici firme „Kristal“ iz Živinica samoinicijativno odlagali otpad kod Gradske dvorane u Kalesiji

Nakon što se jučer na pojedinim portalima u Kalesiji pojavio video snimak na kojem se vide radnici firme „Kristal“ doo iz Živinica koji su...