Završeno asfaltiranje puta Dubnica-Hrasno Gornje

Danas je u općini Kalesija završen još jedan bitan infrastrukturni projekat. Završeno je asfaltiranje puta od Dubnice (Kiseljak) do Hrasna Gornjeg za koji je Općina Kalesija izdvojila 100.000 KM, te Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica 76.767 KM.

Ovaj put sam zajedno sa pripadnicima Armije RBiH prosjecao u ratu, a evo sada u mom mandatu to i završavamo asfaltiranjem. Sada će mještanima Hrasna Gornjeg,  Kalesija biti dosta bliže i siguran sam da će da zaživi i izletište Kiseljak do kojeg sada vodi asfaltni put, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Prema njegovim riječima sada je adminsitrativni centar Kalesija i Hrasno na svega desetak minuta vožnje, a uveliko će se rasteretiti i magistralna cesta koju su do sada koristili kako bi došli do Kalesije.

Načelnik Sead Džafić se zahvalio i ministru Edinu Ramiću koji je ispred Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice podržao izgradnju i asfaltiranje ovog puta.

Najnovije

Dževad Hadžić (SDP) zbog svoje kompenzacije “prodao” ministarsku funkciju

Skupština Tuzlanskog kantona danas je imenovala nove ministre u Vladi Tuzlanskog kantona. Formiranje vlade predvodio je SDP-ov mandatar Kadrija Hodžić.

Preminuo Hasan Požegić, legenda izvorne muzike

Danas, u 73.godini života preminuo je Hasan Požegić iz Rainaca Donjih osnivač izvorne grupe "Kalesijski zvuci". Kalesijske zvuke su...

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.