Javni poziv za predlaganje nogometaša i nogometnih ekipa za najbolje u 2019. godini u Kalesiji

Obavještavamo Vas da manifestaciju proglašenja najboljih nogometaša i nogometnih ekipa na području općine Kalesija u 2019. godini planiramo održati početkom decembra mjeseca tekuće godine.

Molimo Vas da u skladu sa Pravilima za izbor nogometaša i nogometne ekipe Općine Kalesija svoje prijedloge dostavite u poštansko sanduče kancelarije Sportskog/Nogometnog saveza općine Kalesija, ul. Žrtava genocida u Srebrenici br.2 u Kalesiji najkasnije do dana, 20.11.2019. godine.

Upute za kvalitetan prijedlog za izbor najboljih u 2019. godini:

Na osnovu člana 5 Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija možete slati sljedeće prijedloge za:

· Najuspješniji senior 1

· Najuspješnija ekipa u seniorskoj konkurenciji 1

· Najuspješniji trener 1

· Najuspješniji sportski radnik 1

· Najuspješniji junior 1

· Najuspješnija ekipa u juniorskoj konkurenciji 1

· Najuspješniji kadet 1

· Najuspješnija ekipa u kadetskoj konkurenciji 1

· Najuspješnij pionir 1

· Najuspješnija ekipa u pionirskoj konkurenciji 1

· Najuspješniji ciciban-pjetlić 1

· Najuspješnija ekipa cicibana-pjetlića 1

Član 3. Pravila za izbor nogometaša i nogometn ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe utvrdio je sljedeće:

Za izbor nogometaša može se kandidovati nogometaš koji je učestvovao na takmičenjima organizovanim u okviru, općinskih, kantonalnih, federalnih i državnih takmičenja sa svojim klubom ili je bio član reprezentacije svih nivoa u Bosni i Hercegovini sa kojom je učestvovao u međunarodnim kvalifikacionim utakmicama i prvenstvima i kup utakmicama.

Član 6. Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija, tabelarno i bodovno za pojedinačnu konkurenciju utvrdio je sljedeća takmičenja:

A – međunarodna kvalifikaciona takmičenja za prvenstvo balkana, evrope i svijeta, B – prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine, C – prvenstvo i kup entiteta Federacije BiH, D – kantonalno prvenstvo i kup takmičenja, E – općinsko prvenstvo i kup takmićenje, F – članstvo državnog reprezentativca (senior, junior, kadet i pionir) i

Član 7. Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe tabelarno i bodovno za ekipnu konkurenciju utvrdio je sljedeća takmičenja:

A – prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine B – prvenstvo i kup entiteta Federacije BiH, C – međunarodna kvalifikaciona takmičenja za prvenstvo balkana, evrope i svijeta, D – kantonalna takmičenja ( KUP i liga) i E – općinska takmičenja (KUP i liga).

Napomena:

Za svaki svoj prijedlog dužni ste na osnovu člana 2. Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe obezbijediti na uvid orginalne materijalne dokaze o postignutom uspijehu u 2019. godini i vaše prijedloge sa biografijom pojedinaca ili monografijom kolektiva dostaviti u predviđenom roku na gore navedenu adresu. Orginalna dokumenta su predmet vraćanja odmah poslije fotokopiranja koje će obaviti, službeno lice prilikom predaje prijedloga.

Pored sopstvene sredine možete predlagati pojedince i ekipe iz drugih sportskih kolektiva.

Prijedlozi koji stignu poslije utvrđenog roka ili bez materijalnih dokaza neće se razmatrati.

(Nogometni savez Općine Kalesija)

Komentari