Skromno obilježen Dan MZ Prnjavor

Za razliku od prethodnih godina kada se u Prnjavoru okupljao veliki broj građana i patriota u povodu Dana oslobođenja, odnosno MZ, ove godine 25.godišnjica je dočekana skromno uz zakusku i obraćanje predsjednika Galiba Softića i načelnika Seada Džafića.
“Prethodni načelnici nisu pomagali Prnjavor, nećemo ih kritikovati, ali moram da kažem da je sadašnji načelnik izdvojio novac da se opremi MZ Prnjavor. Hvala mu. Uskoro će početi i da se radi ovdje kanalizacije i mislim d aidemo ka boljem”, rekao je Galib Softić predsjednik MZ Prnjavor.
Načelnik Džafić je u svome obraćanju kazao da je on načelnik svih građana i da će dok je na toj funkciji uvijek se truditi da svima pomogne. Čak se prisjetio i svoga obećanja kada je rekao da će lično finansirati izgrandju Doma kulture u ovoj MZ.
Također je spomenut i put čije je rješavanje u toku, a isti će uveliko pomoći Prnjavorčanima da stignu do svojih imanja i skrate dosadašnju putanju od 4 kilometra.
Obilježavanju Dana MZ prisustvovali su predstavnici boračkih udruženja, kao i vijećnik Armin Karić (SDP) te poslanik u Skupštini TK Dževad Hadžić (SDP).

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...