Naslovnica Kolumna Sijelo u Beogradu

Sijelo u Beogradu

Ko se više plaši bombastičnih izjava Milorada Dodika i prijetnji bičem njegovog starijeg političkog brata iz Srbije? Niko ozbiljan!

To što Dodik, u nedostatku i novca i ideja kojima bi popravio život građana entiteta u kome žive, u javnost svakodnevno odašilje besmislene izjave o otcjepljenju RS, o vezivanju sudbine BiH za sudbinu dogovora Srbije i Kosova, ne tangira više nikog ozbiljnog.

Među takvima je i ona jučerašnja u kojoj Dodik „ekskluzivno“ objavljuje da je imao sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Banjoj Luci na kome se raspravljalo o „statusu RS“ i da će sličan sastanak ovih dana imati u Beogradu. Aman!

Tačno je da su sijelili, kao što su to do sada, što u Beogradu, što u Banjoj Luci, što po kojekakvim dernecima, slavama i proslavama, radili bezbroj puta.

Vjerovatno je tačno i to da su pričali, odnosno politički sanjali „šta je babi milo“, baš kao što su to nekad radili njihovi učitelji, trenutno nastanjeni u pritvoru u Hagu, ali koje im fajde od toga. Ako Milorad Dodik misli da će pričom kojom cjelovitost BiH i status entiteta RS u njoj vezuje za status Kosova pomoći Vučiću u međunarodnim pregovorima Srbije i Kosova, grdno se vara.

Dodikovih dosadašnjih prijetnji otcjepljenjem RS, organiziranjem referenduma, donošenjem deklaracija, zaključaka i kojekakvih drugih politički neozbiljnih javnih poteza, čiji je efekt, uglavnom, izluđivanje vlastitog naroda, pun je kufer ozbiljnim politikama i političarima u svijetu i do njih više niko ne drži.

Zna to i sam Dodik, baš kao što zna da su mnogi međunarodni hohštapleri koji su mu do sada puhali u politička krila nestali s političke scene i strpani u zatvor, ali se nada da još nekoga može prevariti.

Pompezno najavljeno beogradsko sijelo Dodika i Cvijanović s predsjednikom Srbije Vučićem još je jedno u nizu sličnih s kojih se u laži i obmane politika koje godinama provode, posebno kad je u pitanju BiH, pokušava uvjeriti cijeli svijet.

Almasa Hadžić – Dnevni avaz

Morate pročitati

Bosna u gostima postigla pet golova i upisala isto toliko poraza

Fudbaleri Bosne iz Kalesije u okviru sedmog kola Druge lige FBiH grupa Sjever na gostovanju kod ekipe Prokosovića postigli su čak pet...

Počela izgradnja pješačke staze duge preko tri kilometra koja će povezati Raince Donje i Gornje

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom firme „Izgradnja“ iz Teočaka Hajrudinom Imširovićem o izgradnji trotoara od Rainaca Donjih do...

Na području općine Osmaci spriječeno krijumčarenje 12 migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, u suradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija Ministarstva unutrašnjih poslova...

SBB Kalesija: (Ne)zakonita zapošljavanja u Općinu Kalesija

Izborna kampanja u BiH još zvanično nije počela, a svjedoci smo da su u proteklih nekoliko dana neki kandidati za načelnika Općine...

Počinje izgradnja kanalizaciono sekundarnih kolektora u naselju Mokrače

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudinom Sakićem o izvođenju radova na izgradnji kanalizaciono sekundarnih...