Kompanija „Polo“ podržala FK Bosna Kalesija

Uprava FK Bosna Kalesija, predvođena predsjednikom Zuhdijom Karićem, nastoji osigurati što bolje uslove za rad kako bi ovaj klub izašao iz krize i postao stabilan drugoligaš. Potpisano je nekoliko sponzorskih ugovora sa firmama koje su izrazile spremnost da finansijski pomognu kalesijsku Bosnu.

Nakon sponzorskih ugovora sa firmama „ZUX – 4“, „Izazov“ i sportskom kladinicom „Wwin“, ugovor o sponzorstvu potpisan je i sa kompanijom „Polo“ – Kalesija.

Zuhdija Karić ističe da je „Polo“ i do sada podržavao rad ovog kluba i izrazio nadu da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

„Drago mi je da je kompanija „Polo“ pozitivno odgovorila na naš zahtjev za sponzorstvom i da su prepoznali naše časne namjere da dugoročno obezbijedimo stabilnost ovog kluba. Zahvaljajuem se kompaniji „Polo“, koja je od svog postojanja podržavala kalesijski sport i našim građanima pružila dosta radosti i lijepih trenutaka, posebno u vrijeme kada je ŽOK „Polo“ bio lider bh-a odbojke“, rekao je Zuhdija Karić i izrazio uvjerenje da će se saradnja „Pola“ i Bosne nastaviti i u budućnosti.

Marketing menadžer kompanije „Polo“ Admir Karić je rekao da ne iznenađuje povezanost između sporta i ove kompanije, s obzirom da su članovi porodice Uščuplić, u čijem je vlasništvu „Polo“, bili sportaši i da  razumiju u kakvom se stanju nalaze sportski klubovi.

„Želim naglasiti da je porodica Uščuplić uvijek bila u sportu i da osjećaju probleme ljudi koji su u klubovima. Osnivač naše kompanije Hasan Uščiplić je godinama nosio dres kalesijskog Jedinstva, današnje Bosne. Njegov sin Vildan je, također, nastupao za Bosnu, dok je kćerka Vildana igrala odbojku u „Polu“. Svi oni su bili na čelu uspješnog odbojkaškog kluba i dobro znaju sa kakvim se problemima suočavaju sportska udruženja i koliko znači podrška sponzora. Pored FK Bosna Kalesija, podržavamo i druge sportske klubove kako u Kalesiji tako i u drugim općinama TK-a“, kazao je Admir Karić.

Nadamo se da će i ostala kalesijska uspješna preduzeća krenuti primjerom navedenih firmi i podržati stabilizaciju kalesijske Bosne.

(Radio FERAL)

Komentari