Naslovnica Magazin Apple predstavio novi, jeftiniji iPhone

Apple predstavio novi, jeftiniji iPhone

Apple je danas predstavio novi, jeftiniji model iPhone-a bez organizovanja ikakvih specijalnih eventa zbog pandemije koronavirusa.

Nova, druga generacija iPhone SE nosi isto ime kao i originalni iPhone SE koji je predstavljen 2016. godine. Košta 399 dolara, narudžbe počinju u petak 17. aprila, a stižu do 24. aprila, prenosi CNBC.

Ovaj model iPhone-a je predstavljen u veoma teškom trenutku za ovu kompaniju, kada su milioni ljudi izgubili posao zbog trenutne krize koja je pogodila i Appleove poslovnice u Kini.

IPhone SE ima mnoge iste unutrašnje komponente kao iPhone 11 i iPhone 11 Pro, a izgleda baš kao iPhone 8. Također je bolji telefon od iPhonea 8. Isto tako, za ljude koji ne žele potrošiti mnogo novca na Appleove telefone, iPhone SE je sasvim pristupačan.

Morate pročitati

U Kalesiji počela raditi Agencija za brigu o starijim osobama

Kalesija je dobila Agenciju za brigu o starijim osobama "Iskra". Obilazak i briga o licima u trećoj životnoj dobi...

Najavljena saradnja kalesijske biblioteke sa bibliotekom “Behram-beg” i školskom bibliotekom Behram-begove medrese

Fahrudin Sinanović, dirketor JU BKC „Alija Izetbegović“, u sklopu koje djeluje i gradska biblioteka, zajedno sa Fatimom Jahić i Advijom Hodžić, uposlenicama...

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede,...

Foto kritika: Slomljena rasvjeta i velike količine smeća u Ulici žrtava genocida u Srebrenici

Mnoge sijalice i stakla na uličnoj rasvjeti u Ulici žrtava genocida u Srebrenici polomljeni su a smeće je vidljivo na obje strane...