Naslovnica Magazin Nekoliko malih znakova koji će vam odati da li se zaljubljujete u...

Nekoliko malih znakova koji će vam odati da li se zaljubljujete u partnera

Tek ste počeli izlaziti s nekim ili je iza vas već nekoliko ozbiljnijijih koraka – ali kako znati jeste li se počeli zaljubljivati ili da li volite osobu s kojom izlazite? Cosmopolitan donosi nekoliko znakova koji će vam otkriti koliko je zaista ozbiljna veza u kojoj se nalazite.

Osoba s kojom izlazite je na neki način uvijek prisutna u vašim mislima. Šta god da planirate, oni su uvijek dio toga.

“Oni su zadnja misao pred spavanje i prva kad se tek probudite”, objasnila je jedna od korisnica Reddita ispod pitanja “Kako znati da se zaljubljujete u vašeg partnera?”

Ako je osoba s kojom izlazite prva osoba koju zovete u vezi bilo čega, ili bar imate potrebu da je nazovete, onda vam je ona mnogo bitnija nego što mislite.

“Ovo mi je otkrilo da sam zaljubljena u svog partnera. Dobila sam otkaz i prva osoba koju sam nazvala je bio on. Plakala sam, a on je pričao sa mnom. Inače zovem svoju sestru kada su takve stvari u pitanju, ali sam tada nazvala njega”, objasnila je druga korisnica.

Neki ipak imaju drugačije shvatanje zaljubljenosti: “Odjednom više ne možete zamisliti svoj život bez njega. Za mene shvatanje da sam zaljubljena nije izgledalo kao u filmovima, više je izgledalo kao suptilno shvatanje da sve ono što mi ide u susret ne bi bilo toliko posebno ako on nije dio toga”.

Poklanjate mu svo svoje slobodno vrijeme, navedeno je kao jedan od znakova. Naprimjer, ukoliko ste ranije više voljeli otići sami u šetnju ili pak pregledati film, seriju ili pročitati knjigu – sada nemate problem sa preskakanjem takvih stvari. Sigurni da želite provesti što je više moguće vremena s njim.

Osjećate se ugodno i sigurno kada ste s partnerom. Ne maštate o drugim mjestima na kojima možete biti, ne želite nikoga drugog i osjećate se kao da ste našli mjesto na kojem u potpunosti pripadate.

“Ako vam se desi momenat u kojem ga posmatrate kako se smije, radi nešto ili jednostavno sjedi preko puta vas i tada pomislite ‘Tako sam sretna što sam upoznala ovu osobu’, da, tada je gotovo, sigurno ste zaljubljeni”, objasnila je jedna korisnica.

Ostali korisnici Reddita nadovezali su se kazavši kako je vrlo vjerovatno da ćete ovu osobu stalno spominjati prijateljima, kolegama i poznanicima, kako vas neće interesovati niko drugi te kako ćete imati veliku potrebu da brinete o vašem partneru.

“Naposljetku, jedan od najvećih znakova jeste činjenica da mu želite sreću. Dok ste skupa, trudite se da mu to omogućite, a ukoliko veza ne funkcioniše kako treba – spremni ste i da ga pustite da ide ako to znači da će negdje biti sretan. Čak i ako to nije sa vama”, objasnila je na koncu jedna korisnica.

Morate pročitati

Općinski načelnik potpisao ugovor za izgradnju puta prema Zelini

Općinski načelnik Sead Džafić sa zamjenikom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževadom Mahmutovićem i sa direktorom Fonda za povratak Bojanom Ninkovićem te...

BKC Kalesija: U subotu “Muzički trenutak” sa Lamijom i Melinom Šišić

Članica dramskog studija „Ankata“  Lamija Šišić, zajedno sa svojom sestrom Melinom, priredit će za drugare iz dramskog studija „Muzički trenutak“. Lamija će...

Javni poziv za angažovanje osoba sa visokom stručnom spremom

Na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave („Službene novine Federacije BiH“ br. 49/06 i 51/09), člana 56. Statuta općine Kalesija...

Potez za pohvalu: Hodža otišao ranije u penziju da oslobodi mjesto mladima

Prof. dr. Esmir Halilovic, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, na fejsbuku je objavio priču o hodži koji je ranije otišao...

Radnici firme „Kristal“ iz Živinica samoinicijativno odlagali otpad kod Gradske dvorane u Kalesiji

Nakon što se jučer na pojedinim portalima u Kalesiji pojavio video snimak na kojem se vide radnici firme „Kristal“ doo iz Živinica koji su...